Sunteți în căutarea celor mai potrivite mănuși de unică folosință? Există o gamă largă de mănuși de unică folosință de înaltă calitate, sterile și nesterile, pentru utilizare în toate domeniile medicale, cosmetice sau alte industrii. De la mănuși de latex pudrate și nepudrate, mănuși de vinil, mănuși de nitril pentru persoanele care suferă de alergii la latex, până la chirurgicale sterile folosite pentru intervențiile chirurgicale.

Mănuși de unică folosință colorate, pentru uz cosmetic și medical Foto: MKD Medicale

Mănușile din latex au fost pentru o bună perioadă de timp (vreme de mai multe decenii) cele mai folosite mănuși în domeniul medical sau cosmetic, iar acest lucru s-a schimbat în ultimii ani. A existat o schimbare recentă către materiale noi care sunt cu până la 95% mai rezistente și mai sigure, atât pentru utilizator, cât și pentru pacient sau client. Mănușile din latex pot fi pudrate sau neprudrate. Este posibil ca pudra acestora să încurajeze alergiile la proteinele din latex. În general, mănușile de examinare cu latex trebuie utilizate numai dacă utilizatorul sau pacientul nu sunt alergici la latex.

Creșterea vânzărilor la mănușile din nitril arată faptul că profesioniștii din domeniul medical, cosmeticienii, tatuatorii și chiar angajații atelierelor auto, au o preferință clară asupra acestor mănuși din nitril, ele reprezentând o alternativă ideală a mănușilor din latex.

Alergiile cauzate de folosirea mănușilor din latex au determinat fabricarea unor tipuri noi de mănuși, cum sunt cele din nitril, net superioare, rezistente și sigure pentru utilizator, cât și pentru client.

Simptomele alergiilor pot varia de la erupții cutanate ușoare până la șoc anafilactic în cazurile cele mai rare. Chiar dacă nu sunteți alergici la latex, puteți provoca o reacție alergică persoanelor pe care le veți atinge atunci când folosiți mănușile din latex. Acesta este principalul motiv pentru care atât de multe persoane s-au orientat către mănușile din nitril.

Aici puteți afla câteva dintre avantajele folosirii mănușilor din nitril, precum și de ce sunt recomandate în defavoarea altor tipuri de mănuși de unică folosință.

Mănușile din nitril de calitate au un finisaj anti-alunecare care oferă o prindere fermă. Acest lucru le face o alegere sigură în special pentru uzul cosmetic și medical. În plus, puteți alege dintr-o gamă variată de manusi de nitril colorate, în funcție de nuanța dorită.

Rezistența superioară la perforare a făcut din aceste mănuși alegerea ideală a profesioniștilor din domeniul medical și cosmetic din întreaga lume. Nitrilul poate fi de până la trei ori mai puternic decât latexul, protejându-vă de ace și alte obiecte ascuțite. Un alt avantaj al nitrilului este că, odată perforat, materialul se rupe și devine evidentă schimbarea imediată a mănușii. Acest lucru nu era sesizat la mănușile din latex care pot masca o perforație foarte mică, datorită materialului extrem de elastic care ascunde breșa și poate crește pericolul de contaminare dacă mănușile nu sunt schimbate imediat.

Nitrilul, la fel ca latexul și vinilul, este un material cu o rezistență sporită la apă, motiv pentru care aceste mănuși pot fi folosite ca manusi de examinare.

Chiar dacă discutăm despre mănuși de unică folosință, durabilitatea nitrilului vă permite să le folosiți de mai multe ori dacă este necesar. Totuși, acest lucru este de evitat dacă discutăm despre manusi medicale, însă, în atelierele auto de exemplu, dacă mănușile nu sunt deteriorate, le puteți reutiliza fără probleme.

De ce mănușile din nitril sunt atât de potrivite în utilizare?

Nitrilul vă protejează mâinile de solvenți, uleiuri, grăsimi și chiar de anumiți acizi și baze.

Pe scurt, profesioniștii din întreaga lume au început să folosească mănușile din nitril datorită următoarelor calități:

  • rezistență la perforare
  • rezistență la temperaturi ridicate sau scăzute
  • rezistență la compuși chimici
  • rată foarte scăzută la reacțiile alergice
  • confortabile la purtat

Toate aceste calități fac ca mănușile din nitril să fie ideale pentru a fi utilizate pentru o perioadă îndelungată de timp, în ciuda faptului că sunt de unică folosință.

La MKD Medicale găsiți o gamă largă de mănuși de nitril de cea mai bună calitate precum și o mare varietate de consumabile necesare în clinici și cabinete medicale, precum și în saloanele cosmetice. În magazinul nostru online găsiți la prețuri accesibile dezinfectanți și produse pentru industria medicală, consumabile pentru stomatologie și laborator, uniforme medicale și produse de unică folosință, până la produse de curățenie utilizate în orice industrie.

Raportul calitate/preț este foarte avantajos și ne găsiți la un click distanță accesând mkd-medicale.ro.