Meteorologii anunță că începând de vineri și până sâmbătă dimineață vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, iar la munte, mai ales la altitudini mari, va ninge, iar pentru mai multe județe a fost emis cod galben.

Utilaj deszapezireFoto: CNAIR

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare meteo privind intensificări temporare ale vântului, în vigoare de la ora 10.00 și până sâmbătă la ora 8.00.

În intervalul menționat, vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50-60 km/h. În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70-80 km/h și trecător va ninge.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului și ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 de metri. Sunt vizate zone din 13 județe.

În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60-80 km/h. În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90-100 km/h și temporar va ninge viscolit, potrivit ANM.