„Criza politică pare să se apropie de sfârşit şi România ar putea avea un guvern săptămâna aceasta, dar marile întrebări rămân: cum vor conduce ţara două partide cu doctrine antagoniste? În ce direcţie? Vor putea colabora eficient social-democraţii şi liberalii, care în urmă cu numai un an de zile şi-au câştigat voturile contestându-se reciproc?”, sunt întrebări pe care Mihai Rădulescu, realizator şi moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR 1 le formulează în numele oricărui cetăţean de rând al României. Emisiunea este realizată în parteneriat cu HotNews.ro.

Referendum TVRFoto: TVR
  • „Va funcţiona alianţa la guvernare dintre PNL şi PSD cu premier prin rotaţie?” Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Ediţia din 22 noiembrie a programului îşi propune să aducă lămuriri în acest sens. Urmărim „Referendum” de la ora 21.00, la TVR 1.

„Va funcţiona alianţa la guvernare dintre PNL şi PSD cu premier prin rotaţie?” Aflăm diseară ce argumente sunt pentru un răspuns pozitiv sau negativ la întrebarea „Referendumului” TVR a săptămânii.

Invitaţi în platou vor fi parlamentari de la PNL, PSD, UDMR şi USR, precum şi analişti politici: Adrian Cozma, deputat PNL, Oana Florea, deputat PSD, Odon Szabo, deputat UDMR, Liviu-Ionuţ Moşteanu, deputat USR, Clarice Dinu, jurnalist HotNews.ro, respectiv George Rîpă, analist politic.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la cota unică de impozitare, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.