Predică la mănăstirea Sihăstria: Suntem constrânşi, suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm / Aceasta, în comparaţie cu alte epidemii, este aproape nimica

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 21 noiembrie 2021, 18:50 Actualitate | Esenţial


Preot ortodox Romania
Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia
Un preot care a ţinut, duminică, o predică la slujba de la mănăstirea Sihăstria (județul Neamţ) reclamă faptul că oamenii sunt „constrânşi, hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” ca să se vaccineze, el lamentându-se în legătură cu faptul că „sare presa” atunci când preoţii transmit mesaje anti-vaccinare, relatează News.ro. Preotul susţine că boala Covid-19 este „aproape nimica” în comparaţie cu alte epidemii. El vorbeşte de asemenea şi despre planificarea familială ca fiind „planificare familiară” şi o califică drept „o crimă oribilă acoperită, aşa, cu cuvinte frumoase”.

„O primă învăţătură din Evanghelia, sau din sărbătoarea de astăzi, închinată Maicii Domnului, trebuie să luaţi aminte, cei care sunteţi căsătoriţi, că un copil întotdeauna trebuie dorit. Nu trebuie, când vine în viaţă, un copil să fie o întâmplare sau, Doamne fereşte, să fie un copil nedorit, dacă soţia a rămas însărcinată să fie certuri, să fie scandaluri, că de ce mai avem un copil şi adeseori se întâmplă să se facă avorturi, să se apeleze la această planificare familiară care este o crimă oribilă acoperită, aşa, cu cuvinte frumoase”, spune prelatul în „cuvântul de învăţătură” pe care îl adresează la finalul liturghiei care a avut loc duminică şi care a fost transmisă live pe internet.

Preotul le adresează părinţilor un îndemn, acela de a avea grijă de copii: „Nu-i lăsaţi să vi-i educe televizorul şi internetul”. El face un laudatio unor persoane care nu au avut şcoală, dar care „s-au ridicat”.

„Cei dintre dumneavoastră care aveţi copii trebuie să ştiţi că aceasta este calea care-l pregăteşte pe un om pentru viaţă: biserica, rugăciunea, postul, studiul duhovnicesc este cel care... sunt acele virtuţi, acele fapte bune care pregătesc un copil pentru viaţă. Poate unii dintre dumneavoastră îmi veţi spune: «Da, părinte, dar astăzi sunt alte vremuri, biserica a rămas în Evul Mediu, aşa cum se spune, cum auziţi adeseori la televizor, prin ziare, pe internet, peste tot. Biserica este înapoiată, noi astăzi avem şcoli, avem programe europene, avem educaţie sexuală, ce spune biserica? Aşa ne pregătim noi copiii pentru viaţă!» Şi iată, iubiţi credincioşi, urmările educaţiei actuale, contemporane: îmi spunea un profesor de matematică care este aproape în pragul pensiei: «Părinte, îmi pare rău să o spun, dar şcoala de astăzi este aproape că inexistentă şi aproape că face mai mult rău decât bine». Înainte poate copiii nu aveau atât de multă şcoală, făceau trei-patru clase, abia învăţau să citească, sau unii puteau să meargă şi mai departe dacă îşi doreau şi dacă familia avea posibilităţi. Şi s-au ridicat genii, s-au ridicat sfinţi. Uitaţi-vă la părintele Paisie Olaru, patru clase, şi câtă lume a odihnit sufleteşte acest părinte! Câţi intelectuali, câţi academicieni de la Bucureşti veneau la chilia lui de sub stâncă ca să-şi găsească odihnă sufletului! Părintele Cleopa nu ştiu dacă avea şapte clase. Şi iată ce a lăsat bisericii!”, mai spune preotul în predica sa.


„E o luptă în primul rând să nu se mai nască copii, iar dacă se nasc, prin diferite vaccinuri aduse cu precădere din străinătate, mulţi se îmbolnăvesc”Reprezentantul bisericii reclamă ceea ce numeşte „o luptă cumplită” şi „dirijată” împotriva copiilor şi a familiei.

„Este o luptă cumplită împotriva copiilor şi împotriva familiei. Este o luptă dirijată în primul rând să nu se mai nască copii, iar dacă se nasc, prin diferite vaccinuri care sunt aduse acuma cu precădere din străinătate, mulţi copii se îmbolnăvesc – şi aş vrea să fiu bine înţeles aici, nu că aş fi împotriva unor vaccinuri sau împotriva ştiinţei, cum adeseori suntem catalogaţi noi preoţii şi în general biserica, dar îmi spunea o asistentă care este şi ea aproape de pensie: Părinte, lucrez dinainte de revoluţie în sistemul acesta medical şi după revoluţie, când vaccinam copiii cu vaccinurile care erau în schemă atuncea făcute de autorităţile comuniste şi care erau toate produse în România, copiilor li se înroşea puţin mâna şi după câteva zile erau bine, dar astăzi, când toate vaccinurile vin din străinătate, când noi nu mai producem nimic, când noi luăm totul din afară, adeseori copiii au reacţii adverse, li se face infecţie, nu tuturor, dar multora dintre dânşii”, mai susţine preotul în predica sa.

În cuvântarea sa, preotul vorbeşte şi despre certificatul verde, lamentându-se că oamenii sunt „hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip” pentru a se vaccina.

„Iubiţi credincioşi, trebuie să fim cu luare aminte la aceste vremuri, vedeţi acum ce vremuri trăim: suntem obligaţi să ne facem certificatul verde ca să putem să supravieţuim. Ni se impune lucrul acesta, suntem constrânşi, suntem hăituiţi şi manipulaţi în fel şi chip ca să ne vaccinăm. Fiecare dintre dumneavoastră trebuie să faceţi cum vă dictează conştiinţa şi cum fiecare îşi adună informaţiile. Vedeţi, că dacă noi îndemnăm să nu se vaccineze lumea, imediat sare presa, televiziunea pe noi. (...) Iubiţi credincioşi, trăim vremuri grele, trăim vremuri în care fiecare dintre noi suntem bulversaţi, mai mult sau mai puţin. Pentru că, să ştiţi - şi văd lucrul acesta în practică de zi cu zi, când spovedesc, când stau de vorbă cu oamenii – oamenii care stau toată ziua la televizor şi care sunt la curent cu tot ceea ce se întâmplă pe scena politică şi în mass media aceasta, nu poţi să stai de vorbă cu dânşii, nu poţi să porţi o discuţie pentru că li s-au inoculat nişte idei pe care nu ai cum să le scoţi din capul lor. De aceea trebuie să vă uitaţi mai puţin la televizor, citiţi mai mult. (...) Acesta este o lucrare demonică, iubiţi credincioşi, a te feri, să-ţi fie frică de fratele tău, de aproapele tău, de colegul tău de muncă. Au fost boli de-a lungul istoriei. Aceasta, aş putea spune, în comparaţie cu alte epidemii, cu alte boli, că este aproape nimica. Rata de supravieţuire la această boală este de peste 99%. Spuneau bătrânii că înainte, când erau boli, era tifos, mergea căruţa prin sate pe fiecare stradă şi culegea în fiecare zi câte 10-15 morţi”, mai spune prelatul.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

39839 vizualizari

 • +26 (92 voturi)    
  Fata de holera numita BOR... (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:03)

  Ioan.Toma [utilizator]

  ...da, chiar si Covid pare o nimica toata.

  Din fericire, exista un vaccin impotriva unor astfel de relicve medievale: se numeste EDUCATIE.
  • -12 (52 voturi)    
   Corect (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:50)

   Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

   Mai sunt foarte putine persoane care au curaj sa spuna si sa arate adevarul. In mare parte sunt de acord cu ce a spus. Sanatate cu forta nu se poate.
   • +4 (10 voturi)    
    Dar sănătatea celorlalți? (Luni, 22 noiembrie 2021, 13:10)

    niciolae [utilizator] i-a raspuns lui Fanel01

    Cum rămâne cu sănătatea celui de lângă tine?
    La holeră, cei bolnavi erau izolați cu forța și li se încălca astfel drepturile.
    Acum sunt mângâiați pe creștet, se încearcă tratarea lor, ca apoi ei să urle că au fost obligați să suporte tratamente.
    Pe banii noștri!
  • -4 (12 voturi)    
   . (Luni, 22 noiembrie 2021, 8:50)

   ovi85 [utilizator] i-a raspuns lui Ioan.Toma

   Mai este un vaccin care merge foarte bine impreuna cu Educatia, se numeste REFORMA PROTESTANTA.
 • +17 (69 voturi)    
  Predică? (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:03)

  marcelp55 [utilizator]

  O nouă dovadă a idioțeniei popilor și a bisericii !!!
  • +3 (17 voturi)    
   ăsta o (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:27)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

   fi coleg de cazan cu celălalt slujbaș al lui Scaraoțchi, Înalt Prea Șmecherul Teo, zis și Mache de grabă vărsătorul la Secu.
 • 0 (64 voturi)    
  La cati experti avem in Romania (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:05)

  Mihail. [utilizator]

  Este de mirare ca oamenii se simt constrânşi, hăituiţi şi manipulaţi. Or fi sosoci, probabil.

  Mirarea si mai mare vine din faptul ca milioane de vestici simt la fel, dupa cum vedem (pe youtube si din alte surse, si nu datorita "presei libere" din Ro).
  • -3 (17 voturi)    
   Care milioane (Luni, 22 noiembrie 2021, 8:18)

   cineva123 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   Aia 3-4.000 care se strang in fiecare capitala?
 • +14 (64 voturi)    
  Super! (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:07)

  Ecce_Homo [utilizator]

  Super mesaj! O sa avem o Moldova mai aerisita daca enoriasii ii vor urma sfatul. Bravo.
  • +6 (12 voturi)    
   Moldova oricum e un pic prea aerisita (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:59)

   provest_1 [utilizator] i-a raspuns lui Ecce_Homo

   In sensul ca foarte multi is prin Italia si Spania...
   Mai bina ii opreste cineva pe legionarii astia in fusta.
   Manastirile de p[rin Neamt Suceava si Vaslui mustesc de fanatici din astia.
   Inculti, fara inima, fanatici. Astia sunt oamenii manastirilor.
 • -2 (68 voturi)    
  Nu e nici o constrângere? (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:15)

  CoralMS [utilizator]

  E treaba unui stat democratic să facă bine cu forța? Unde e maturitatea fiecăruia și asumarea pentru o decizie? Când ți se pune pumnul în gură că nu mai lucrezi dacă nu ești vaccinat, deși ai făcut boala, a fost o formă ușoară, nu ai factori de risc, dar trebuie că altfel nu ai ce mânca și din ce plăti creditele cum e? Nici asta nu e constrângere, nu?

  De când cu comentariile peste tot, "analize" și bule sub formă de cercuri de prieteni, grupuri de whatsapp și canale de tot felul lumea a dat nu doar de tupeu ci de coruri de lăudăroși care să susțină păreri de orice fel, practic adevăruri alternative. Adică orice lucru fals devine real și adevărat dacă ai destule guri în jur care zic da, da. Pe care ți le alegi singur cu subscribe. Iar restul nu mai contează, sunt pe invers, sunt cum nu trebuie. Și atunci chiar e rău că omul recomandă mai ușor cu ecranul și mai mult citit?

  Iar despre avorturi, cine nu mai poate de nervi și se scandalizează, există enorm de multe resurse de embriologie de toate nivelurile. Informați-vă cum decurge fiziologic și cum se formează o sarcină, cum și în cât timp. Nu e nevoie de mari filozofii, sunt date obiective, larg cunoscute. Pe urmă vedeți ce înseamnă avort. În societatea din vremea noastră, dacă copilul e omorât în burta mamei înainte să se nască se cheamă avort și este un drept al mamei, dar dacă este născut (vaginal sau operator) și omorât după, atunci e omucidere și e caz penal în dauna copilului. Care e logica? Și atunci e rău că punctează cineva asta?
  • +4 (14 voturi)    
   Etatism vss anti-etatism (Duminică, 21 noiembrie 2021, 21:35)

   i_k [utilizator] i-a raspuns lui CoralMS

   În schimb aceiași care se plâng că nu e treaba statului să-i vaccineze ar băga degrabă oameni pentru antiromânism (că nu au deplină încredere în stat, sau nervi de moment)
 • +34 (68 voturi)    
  BOR a evoluat mult. (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:20)

  Heitarel Troleanu [utilizator]

  Dacă în timpul comuniștilor a colaborat abject cu Securitatea, astăzi ea nici măcar nu se mai consultă cu regimul politic.

  E pur și simplu de neatins, stat în stat, deasupra legilor, în alte sfere celeste, nu se supune niciunei îngrădiri lumești.

  La Judecata de Apoi se vor confisca multe Merțane, aur și averi. Și în marele cazan cu smoală vor intra mai întâi popii.

  Iar apoi cei care le-au permis să-și bată joc de viața oamenilor.
  • -10 (16 voturi)    
   Un om devine sfânt numai mort. (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:53)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Heitarel Troleanu

   ta este BOPR și respectul lor pentru oameni. Ești respectat mort.
 • +11 (35 voturi)    
  Asta se crede cu 100 de ani in urma (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:49)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Vrea sa vada cate 10-15 morti zilnic pe fiecare strada ?!
  • -3 (7 voturi)    
   Chiar, unde sunt aceia ? (Luni, 22 noiembrie 2021, 8:41)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   .
 • +23 (41 voturi)    
  Din cauza slavonilor astia sunt pline caminele (Duminică, 21 noiembrie 2021, 19:55)

  UnOarecare [utilizator]

  de copii "ortodocsi" abandonati
  • +1 (9 voturi)    
   Serios (Luni, 22 noiembrie 2021, 10:11)

   idealogul [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   Am prieteni care vor sa infieze copii. Au vila, jeep si tot ce vrei. Se chinuie de vreo 3 ani si inca nu au reusit.
   Nu stii ce vorbesti daca ai impresia ca sunt caminele pline.
   Statul ateu a facut procedurile de infiere atat de complicate ca innebunesti pana scoti un copil din puscaria aia.
   Daca s-ar simplifica procedurile ateiste si inumane de infiere s-ar goli toate caminele de copii intr-o luna.
   Bravo parintilor de la Sihastria. Poti numara pe degete cine mai are curajul sa spuna adevarul in Romania. Teroarea e mai mare ca pe vremea lui Ceasca.
   • -1 (5 voturi)    
    N-au dat spaga cui trebuie (Luni, 22 noiembrie 2021, 11:38)

    UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui idealogul

    Se rezolvau in 3 luni
 • +5 (27 voturi)    
  o Predica foarte subversiva (Duminică, 21 noiembrie 2021, 20:31)

  sandu47 [utilizator]

  Daca ai rabdare sa citesti cat mai mult din ce a predicat preotul, realizezi ca sunt multe adevaruri sociale, abil consemnate si explicate, care ar trebui sa "lamureasca" credinciosii. Dar sunt si multe exemple date aiurea care nu pot avea rol de generalizare. Dar sa disecam putin aceasta manifestare a preotului ortodox, chiar daca are scop evident de "manipulare".
  1. Regret ca editorialistul nu a dat numele in clar al clericului ortodox(cred ca nu ar fi fost ceva ilegal) pentru a crea si o responsabilizare a celor care au manifestari publice.
  2. Nu cred ca orice preot poate fi prezentat ca "reprezentant al Bisericii Ortodoxe". Ei (cred) pot avea si puncte de vedere personale, mai mult sau mai putin in concordanta cu mersul societatii. Eu cred ca reprezentantii Bisericii Ortodoxe sunt numai cei ce sunt desemnati a administra Religia Ortodoxa in Romania.
  3. Daca Biserica Ortodoxa Romana nu se va moderniza, nu va aspira in a ajunge in concordanta cu vremurile istorice reale in care traim, suntem pierduti. Nu mai avem nici o sansa morala de a intra in rand cu lumea civilizata, daca totul va decurge ca in prezent.
  4. Biserica Ortodoxa, la fel ca si celelalte Biserici si Culte, TREBUIE sa se incadreze neconditionat in respectarea legislatiei romanesti. Nu este posibil sa existe "STAT IN STAT", fara nici o legatura cu rigorile legilor statului roman.
  • +1 (5 voturi)    
   reprezentant (Luni, 22 noiembrie 2021, 18:32)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui sandu47

   Atunci cand este in exercitiul functiunii, cand slujeste si predica, orice preot este reprezentativ pentru BOR. Nu e posibil sa ai asemenea uscaturi sinistre in cler si de fiecare data cand unul incepe sa insire tembelisme, ierarhia sa replice ca nu e reprezentativ. Cum adica nu e reprezentativ, adica atunci cand intru intr-o biserica oarecare si unul predica, trebuie sa intreb pe urma daca popa respectiv e autorizat, reprezentativ, sa ma scarpin in cap cu indoiala si sa cer nu stiu cate confirmari ca afirmatiile din predica sunt ale unui reprezentant al BOR?
   Daca nu ar fi reprezentativ popa asta, ar fi caterisit, sanctionat sau BOR ar avea grija sa nu mai predice prostii. Dar nu o face. Fiindca are interes sa para o institutie „subversiva”, „rebela”, cu puncte de vedere diferite de ce sustine statul. BOR e mult prea aroganta ca sa predice vreodata ceva in interesul enoriasilor, daca are impresia ca asa ar da dreptate statului si i s-ar supune. Nu, ea trebuie sa faca opinie separata cu orice pret, indiferent cat rau face asa oamenilor pe care pretinde ca-i pastoreste.
 • -19 (35 voturi)    
  In fata lui Dumnezeu vor da socoteala si politicie (Duminică, 21 noiembrie 2021, 22:33)

  Ginseng [utilizator]

  Felicitari sfantului parinte. Doar credinta ne mai poate salva de mizeria generata timp de 30 de ani de o clasa politica incompetenta, corupta si fara nici un pic de respect si patriotism fata de Romania. Sa il tina Dumnezeu sanatos pe parintele care spune lucrurilor pe nume. Adevarat!
  • +8 (16 voturi)    
   păi bine (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:25)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ginseng

   măi, tu ca creștin ortodox neaoș și dac liber îți pui nume de utilizator ”Ginseng”? Nu puteai mă să te botezi ”rânca babei”, ori ”laba ursului”?
 • +4 (14 voturi)    
  Time zone (Luni, 22 noiembrie 2021, 2:33)

  tudor74 [utilizator]

  Bine ati venit in Romania! Va rugam sa va dati ceasul cu 500 de ani in urma!
 • +6 (16 voturi)    
  este (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:20)

  vizirul [utilizator]

  dezgustator ca in secolul XXI,in Europa ,exista astfel de indivizi ,analfabeti functional, care isi aroga dreptul de a debita aceste ineptii in public,revenicandu-se de la BOR.Aceasta institutie se pare ca a ramas incremenita in evul mediu timpuriu, iar revirimentul acestor manifestari se datoreaza in mare parte clasei politice de dupa 1990,care a initiat coruperea acesteia prin bani,scutiri de impozit,accesul in scolile laice la asa zisele ore de religie,etc. si lipsa de reactie la derapajele de felul acestuia.
 • +3 (13 voturi)    
  amaraciune (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:34)

  tibi200 [utilizator]

  Stau si ma intreb,asa...
  Daca tot e buna educatia putina,clase cat mai putine,oare copiii preotilor ortodocsi cate clase au sau ce dipolme detin?
  In predica viitoare vom auzi care e locul femeii in societate,eventual la cratita si copiii needucati pe langa fuste?
  Frumoase vremuri traim cand toti neavenitii isi dau cu parearea si emit teorii.
  • +6 (10 voturi)    
   Copiii popilor sunt foarte bine educati (Luni, 22 noiembrie 2021, 10:03)

   provest_1 [utilizator] i-a raspuns lui tibi200

   Beneficiaza de protectie la scoala si meditatii la orice au chef, fac cateva limbi straine, muzica etc.
   Daca n-au chef de scoala deloc, atunci tata popa ia sarsanaua cu parale si se duce sa unga toate clantele, sau si mai bine, isi suna pila de la inspectorat si se rezolva tot.
 • +1 (17 voturi)    
  da (Luni, 22 noiembrie 2021, 9:41)

  revo [utilizator]

  Fata de epidemia BOR, chiar ca e nimica.

  Ba, voua va convine ca moare lumea pe capete: inmormantari, parastase - curge banul, nu pica, ca in anii normali.
 • +4 (10 voturi)    
  Wow, ce habotnic de ev mediu... (Luni, 22 noiembrie 2021, 11:56)

  Tescovin [utilizator]

  Își îndeamnă enoriașii să citească mai mult și să stea mai puțin la TV (și pe net, probabil). În ce privește vaccinul, îi îndeamnă să se informeze și să facă cum le dictează conștiința.

  Clar, un asemenea extremist habotnic nu are ce căuta în societatea noastră ! Nu avem nevoie de oameni care gândesc singuri și nu au dat Subscribe la cel puțin 1000 de canale și pagini de Youtube sau Fakebook (sau cum s-o mai numi azi).
 • -5 (11 voturi)    
  Bravo (Luni, 22 noiembrie 2021, 13:33)

  GoTrump [utilizator]

  Bravo acestui preot. Tot ce spune e adevărat. Numai cine nu vrea să știe adevărul, nu vede adevărul!
 • +1 (5 voturi)    
  tot raul spre bine (Luni, 22 noiembrie 2021, 15:47)

  Gurigu [utilizator]

  Se pare ca religia organizata doreste sa testeze pe pielea enoriasilor proprii teoriile conspirationiste si in felul asta are un castig probabil finaiciar pe termen scurt si o piedere umana si ulterior si finaiciara pe termen lung. Cum se zice fiecare pasare pe limba ei piere. Daca nu ar fi vorba de bunicii si parintii nostrii am putea sa le zicem spor.
 • 0 (2 voturi)    
  Cum, necum, (Luni, 22 noiembrie 2021, 21:33)

  Namaste! [utilizator]

  respect !
 • 0 (2 voturi)    
  Astept ca BOR sa intervina decisiv, de data asta (Marţi, 23 noiembrie 2021, 1:31)

  Alex2009 [utilizator]

  In acest punct s-a ajuns.
  PF Daniel trebuie sa faca ceva cat se mai poate, daca se mai poate.
  A lasat ambiguitatea asupra vaccinarii sa planeze aproape un an de zile. Apoi a comunicat ca BOR recomanda vaccinarea, dar nu a intervenit sa opreasca propaganda antivaccinista, mai ales a clericilor care, nu numai in parohiile sau episcopiile lor, sunt exemple pe care enoriasii le urmeaza.
  S-a ajuns deci la amenintari fatise, excluderi, discriminari, adica la samanta de discordie si ura intre oameni.
  Pai, asta e mesajul crestin ?
  Mesajul crestin este infinit de profund si, mai ales, nu este retrograd.
  Personal, recomand BOR sa interzica de la slujbe si sa indeparteze pe acei clerici purtatori de ura intre oameni, despre care cred ca sunt, impreuna cu persoane publice, responsabili de moartea celor care nu s-au vaccinat ascultand ce au spus ei prin biserici si in mass media.
  Sute de morti pe zi ! Aproape o luna de zile cu 300-400-500 de decese zilnic ! Multi dintre ei, cu siguranta, nici nu au mai avut timp de spovedanie sau impartasanie !
  Isi asuma BOR responsabilitatea mantuirii celor care puteau fi salvati daca se vaccinau si nu credeau in mesajele isterice si agresive ale celor care i-au influentat ?
  De 2 luni in topul tarilor cu cele mai multe decese zilnice s-a aflat si se mai afla Rusia, Ucraina si Romania, trei tari crestin ortodoxe.
  Acesta e un fapt ingrozitor de care BOR trebuie sa tina seama.
  Pare foarte ciudat ca dau eu sfaturi BOR sau oricare alt laic, pe forumuri de discutii etc.
  Cineva spunea ca luciditatea este superputerea zilelor viitorului. Poate neintelegerea deplina de catre clerici a scopului dogmaticii crestin ortodoxe sa fie cauza acestei situatii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by