Judecătoarele Andrea Chiş şi Gabriela Baltag, membre ale Consiliului Superior al Magistraturii, şi-au anunţat, joi, intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte pentru anul 2022. Şedinţa Plenului CSM în care va fi prezentat bilanţul şi vor avea loc alegerile va avea loc în 7 decembrie, relatează News.ro.

Consiliul Superior al MagistraturiiFoto: Agerpres

”Voiam să vă spun (...) că înţeleg să-mi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului pentru anul viitor şi, sigur, urmează să depun şi un proiect de candidatură pe care veţi avea ocazia să-l citiţi”, a declarat judecătoarea Andrea Chiş, în şedinţa Plenului CSM de joi.

Aceasta a vorbit şi despre faptul că anul 2022 va fi anul în care actualul Consiliu îşi încheie mandatul.

”Ultimul bilanţ prezentat de preşedinte va fi nu doar cel pe anul 2022, ci cel al întregului mandat de 6 ani al Consiliului (...) Este nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit multele proiecte pe care le-am început şi care sunt coordonate de colegii noştri şi este nevoie să facem o trecere lină către noul Consiliu căruia trebuie să-i asigurăm cele mai bune condiţii”, a mai declarat Andrea Chiş.

La rândul său, și judecătoarea Gabriela Baltag şi-a anunţat intenţia e a candida: ”Nu pot decât să o felicit pe Andrea că se înscrie în această cursă şi, deşi poate părea pentru unii sinucigaş, va anunţ, dragi colegi, dacă a aruncat Andrea mănuşa, am aruncat-o şi eu. Nu spre ea, spre dumneavoastră şi vă spun că şi eu o să înţeleg să îmi depun candidatura. Eu nu am făcut încă un proiect”, a declarat Baltag.

La rândul său, preşedintele CSM, Mihai Bogdan Mateescu, a anunţat că şedinţa Pleului CSM în care va fi prezentat bilanţul pentru acest an va avea loc în 7 decembrie.

În ultimii ani, la şedinţa respectivă a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

La şedinţa e anul trecut, Gabriela Baltag i-a crut şefului statului să nu mai facă politică în CSM şi să nu mai aducă dezbinare în rândul membrilor.