Un bărbat şi-a pierdut viaţa, iar alte 14 persoane au fost rănite, dintre care una grav, în urma accidentului produs joi după-amiază pe DJ 151, între localităţile Lechinţa şi Chiraleş din judeţul Bistriţa-Năsăud, în care au fost implicate un autobuz şi o cisternă încărcată cu motorină, potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), scrie Agerpres.

Ambulanta SMURDFoto: Hotnews

UPDATE Bărbatul decedat, pasager în autobuz, avea 59 de ani şi era din municipiul Bistriţa.

O altă persoană a fost rănită grav, în timp ce restul răniţilor au primit îngrijiri la locul accidentului şi nu s-a impus transportul lor la spital.

"Echipajele de intervenţie au găsit la locul indicat 15 persoane, dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardiorespirator. Din păcate, ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD fiind nevoit să îi declare decesul la locul accidentului. A doua victimă în stare gravă a fost stabilizată, prezintă leziuni şi traumatisme în urma accidentului, urmează să fie evacuată spre UPU SMURD Bistriţa. Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării, din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziţie alt mijloc de transport pentru a continua deplasarea", a transmis ISU, potrivit Agerpres.

-------

Un autocar în care se aflau aproximativ 20 de persoane s-a răsturnat, joi după-amiază, în urma ciocnirii cu o cisternă încărcată cu combustibili, între localităţile Lechinţa şi Chiraleş din judeţul Bistriţa-Năsăud, potrivit informaţiilor transmise de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Ciprian Păcurar, potrivit Agerpres.

A fost activat planul roşu de intervenţie.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a comunicat că cisterna implicată în accident este încărcată cu motorină.

Accidentul s-a produs pe un drum judeţean, iar la locul solicitării au fost mobilizate mai multe echipaje ale ISU şi SAJ.

"La acest moment, se efectuează manevrele de resuscitare şi se acordă îngrijiri medicale la faţa locului", a comunicat ISU.

IPJ Bistriţa-Năsăud a informat că drumul judeţean 151 a fost blocat ca urmare a accidentului rutier. În coliziune au fost implicare un autobuz condus de un bărbat de 35 de ani din Lechinţa şi o cisternă condusă de un bărbat de 47 de ani din judeţul Sălaj.