​Ministerul Muncii propune ca și ziua de luni, 29 noiembrie, să fie zi liberă nelucrătoare, realizându-se astfel o „punte” între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie - Sfântul Andrei și 1 Decembrie - Ziua Națională.

Ziua Nationala a Romaniei 2019Foto: Pixabay

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, precizează o informare de presă.

  • Dacă se va adopta această propunere, nici elevii și profesorii nu vor mai merge la școală pe 29, având astfel trei zile fără școală în intervalul 29 noiembrie - 1 decembrie.
  • Cursurile se reiau joi, 2 decembrie, și se încheie pe 23 decembrie, odată cu vacanța de iarnă.

Ce alte zile libere urmează

Sărbători legale nelucrătoare ce urmează (în 2022):

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

(deși acestea pică în weekend - sâmbătă și duminică)

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române (zi de luni)

22 aprilie — Vinerea Mare

24 - 25 aprilie — Paște ortodox 2022

1 mai — Ziua Muncii (deși aceasta pică într-o zi de duminică)

1 iunie — Ziua Copilului (zi de miercuri)

12 iunie (duminică) - Rusalii, 13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii

15 august — Adormirea Maicii Domnului (zi de luni)

Când intră elevii în vacanța de Crăciun

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

Vacanța de Sărbători se încheie pe 9 ianuarie pentru copii de grădiniță și clase primare și pe 2 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu.