​Procurorii au dispus miercuri reținerea șoferului care a provocat duminică un accident pe Bulevardul Magheru din București, după ce a fugit de polițiști și a pierdut controlul volanului intrând într-un semafor. Din imaginile surprinse de camera de la bordul unei mașini oprite la semafor se vede cum s-a produs accidentul și cum, din fericire, nimeni nu a fost rănit, deoarece în acel moment niciun pieton nu era pe zebră sau pe trotuarul unde s-a oprit mașina.

Accident MagheruFoto: Captura video

Din primele informaţii şoferul consumase droguri şi băuturi alcoolice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei, citat de Agerpres, duminică, în jurul orei 09:00, poliţişti de la Rutieră, care se aflau în intersecţia Bd. Aviatorilor/Piaţa Victoriei, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul Aviatorilor.

Șoferul nu a oprit însă şi a continuat deplasarea către Piaţa Romană.

Poliţiştii au pornit în urmărirea mașinii, care la intersecţia Bulevardul Gheorghe Magheru cu Strada George Enescu a trecut pe culoarea roşie a semaforului, după care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit violent stâlpul unui semafor situat pe trotuar.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l în aerul expirat. Totodată, acesta a fost testat şi cu aparatul DRUGTEST, rezultatul fiind pozitiv.