Trei persoane au fost arestate pentru contrabandă, fiind acuzate de către procurorii DIICOT că ar fi introdus ilegal în România din Ucraina, începând din luna martie, peste cinci tone de chihlimbar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele trei persoane au fost reținute de DIICOT pentru constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă, iar ulterior Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestora.

Potrivit procurorilor, în luna martie cei trei au constituit în România o grupare care a introdus ilegal din Ucraina în România, prin sustragerea de la controlul vamal, prin punctul de trecere a frontierei Siret, pietre semiprețioase (chihlimbar). Anchetatorii spun că în perioada martie - noiembrie, membrii grupării au introdus ilegal în țară cantitatea totală de 5.151,56 de kilograme de chihlimbar.

După introducerea în țară, marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri.

În 11 noiembrie, anchetatorii l-au prins în flagrant pe unul dintre membrii grupării, care avea asupra lui 75 de kilograme de chihlimbar brut provenit din contrabandă, apoi au fost făcute percheziții în Ilfov și Suceava, în urma cărora au fost descoperite aproximativ 584 de kilograme de pietre semiprețioase.