​Ținând cont că agricultura modernă este caracterizată de o vreme tot mai imprevizibilă, o dificultate mai mare în combaterea agenților de dăunare, prețuri volatile și o insuficiență acută a resurselor naturale, compania BASF adoptă o poziție de lider și oferă noi servicii care să îi sprijine pe fermieri în tranziția către digitalizare. A fost aleasă platforma software AGRIVI, fiind considerată cea mai potrivită pentru nevoile acestora.

BASF continuă digitalizarea fermelor românești Foto: BASF

Platforma AGRIVI, cunoscută la nivel global ca lider în segmentul Ag-Tech, este o soluție completă de gestionare digitală a tuturor proceselor din ferme sau cooperative, care vine ca o completare la portofoliul de soluții inovatoare BASF. Soluția AGRIVI oferă capacități avansate pentru planificarea, trasabilitatea și analiza întregului flux de producție, pentru ca fermierii să poată lua decizii coerente bazate pe date reale din câmp, cu scopul de a obține în final recolte mai bogate, de o calitate superioară.

Soluția AGRIVI permite accesul la cele mai bune practici agricole de actualitate, în timp ce oferă posibilitatea de a gestiona simplu și rapid toate activitățile din câmp sau fermă. Fermierii pot planifica întregul sezon agricol, pot analiza producția și integra în platforma AGRIVI alte tehnologii digitale: stații meteo, aplicații de gestiune a parcului auto și de utilaje sau imagistică prin satelit. Toate aceste facilități le permit fermierilor să aibă un control complet asupra fluxului de producție pentru a ajunge la un management mult mai eficient al fermei.

Aplicația a fost testată în faza de pilot pentru un sezon, timp în care managementul integrat al resurselor, al operațiunilor, al finanțelor și al forței de muncă, precum și trasabilitatea acestora, împreună cu posibilitatea extinsă de raportare și analiză au făcut ca soluția să fie excelent primită de fermieri.

La momentul actual, proiectul trece în etapa următoare în care platforma AGRIVI este implementată la nivel național pentru un grup selectat de fermieri. Punctul forte al soluției AGRIVI este secțiunea de management al fermei, prin care fermierii pot face planificări de activități, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrările în câmp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Toate acestea sunt completate de accesul la informații tehnice, agroeconomice și alerte meteo.

Parteneriatul dintre BASF și AGRIVI este destinat profesioniștilor din agricultură care își doresc performanță, eficiență, profit, dar și sustenabilitate, platforma AGRIVI fiind recunoscută drept soluția digitală inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a producției agricole.

AFLĂ MAI MULT

Articol susținut de BASF