Un accident rutier în care au fost implicate un microbuz şcolar şi un autoturism a avut loc, luni, la Drăgăneşti, judeţul Prahova, relatează Agerpres și News.ro. A fost activat Planul roşu de intervenţie, acesta fiind ulterior dezactivat. Potrivit ISU Prahova, 12 copii şi şoferul microbuzului au fost transportaţi la spital.

Accident PrahovaFoto: ISU Prahova

Reprezentanţii ISU Prahova au anunţat că la spital au fost transportaţi 12 copii şi şoferul microbuzului. Potrivit IGSU, copiii au leziuni minore şi sunt conştienţi.

ISU Prahova a comunicat anterior că în microbuz se aflau în total 18 persoane, respectiv 16 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, şi doi adulţi.

Victimele au suferit diverse traumatisme la nivelul capului şi membrelor, conform informaţiilor furnizate de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova.

Potrivit IGSU, accidentul s-a produs în jurul orei 14.00, pe DJ 101F, la Drăgăneşti, Prahova, între un autoturism şi un microbuz şcolar.

„Pentru gestionarea situaţiei, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie”, a transmis IGSU. Ulterior, la ora 14:58, Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Agerpres că şoferul unui autoturism a pătruns pe contrasens din cauze care urmează a fi stabilite şi a lovit frontal microbuzul care transporta elevi.