Curtea de Apel Târgu Mureş l-a achitat, luni, pe fostul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea, într-un dosar în care era acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de atribuirea "cu încălcarea legii" a unui teren cu o suprafaţă de 20.400 metri pătraţi către o asociaţie sportivă, acesta fiind al treilea dosar penal trimis în judecată de DNA, în care fostul edil a fost achitat, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alături de fostul primar Dorin Florea, în dosar a fost achitată, pe motiv că "fapta nu există", şi fostul secretar al municipiului Târgu Mureş, Maria Cioban, care fusese acuzată de comiterea infracţiunii de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu.

În luna septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului edil Dorin Florea şi a fostului secretar al municipiului, Maria Cioban, pentru "săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul".

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțineau că primarul de la acea dată, Florea Dorin, în cursul anului 2008, "prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor legale" ar fi întocmit şi semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureş.

Achitări în iulie, septembrie și noiembrie pentru Dorin Florea

Fostul primar Dorin Florea, alături de fostul viceprimar Sergiu Claudiu Maior şi fostul secretar al municipiului, Andrei Mureşan, au fost achitaţi, în luna septembrie a acestui an, de Tribunalul Mureş de sub acuzaţiile de uzurparea funcţiei şi complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată, în 9.198 de acte materiale, după ce au fost trimişi în judecată în anul 2017 de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Tribunalul Mureş a decis, în primă instanţă, achitarea celor trei în dosarul nr. 3287/102/2017, pe motiv că "fapta nu este prevăzută de legea penală".

De asemenea, Tribunalul Harghita i-a achitat, în luna iulie 2021, pe Dorin Florea şi alţi opt inculpaţi, precum şi Asociaţia Sportivă "Fotbal Club ASA 2013", în dosarul finanţării echipei de fotbal locale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Târgu Mureş în luna decembrie 2015.

Tribunalul Harghita a hotărât achitarea lui Dorin Florea pentru acuzaţia comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, întrucât "fapta nu este prevăzută de legea penală", la fel şi în cazul celorlalţi inculpaţi.