Mai mulţi bărbaţi din comuna Nana, judeţul Călăraşi, au organizat o petrecere la care au adus şi un cal, pe care l-au ținut lângă ei, la masă, transmite News.ro.

Chef cu calul la masaFoto: Captura YouTube

După ce imagini filmate în timpul petrecerii au fost făcute publice, poliţiştii au făcut verificări şi au constatat că animalul nu a fost maltratat, însă participanţii au primit amenzi de peste 20.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În imaginile postate pe internet se vede cum calul mănâncă, la masă, alături de petrecăreţii care consumă alcool şi ascultă manele. La un moment dat, unul dintre participanţi încearcă să ridice calul pe umeri, însă cade sub greutatea animalului.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia Judeţeană Călăraşi, participanţii la petrecere au fost identificaţi, fiind vorba despre 8 bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 46 de ani, toţi din comuna Nana.

"Cu privire la animalul apărut în filmare, acestuia nu i-au fost aplicate agresiuni şi nu a fost supus altor rele tratamente de către persoanele prezente, iar în urma actului de teribilism al unuia dintre bărbaţi în încercarea de a ridica calul pe umeri, menţionăm că atât cabalina, cât şi bărbatul nu au suferit vreo leziune, prin acest act nefiind încălcată nicio normă din domeniul protecţiei animalelor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Călăraşi.

Aceştia au menţionat că cei opt petrecăreţi au fost, în schimb, amendaţi pentru încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 21.500 de lei.