Un bătrân în vârstă de 84 de ani din localitatea Tântava, judeţul Giurgiu, a fost salvat în noaptea de vineri spre sâmbătă dintr-un incendiu violent datorită intervenţiei unui trecător care a observat că locuinţa acestuia a fost cuprinsă de flăcări şi a anunţat pompierii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În noaptea de vineri spre sâmbătă o persoană care trecea cu maşina prin localitatea Tântava, judeţul Giurgiu, a observat că o locuinţă a fost cuprinsă de flăcări şi a sunat la 112. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal şi Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă. În timpul intervenţiei acestora, vecinii le-au spus pompierilor că în acea casă locuieşte un bătrân, singur. Pompierii au intrat imediat şi l-au găsit într-una din camere, dormind”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Bătrânul în vârstă de 84 de ani nu simţise miros de fum şi a fost salvat la timp, a mai precizat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, citată de Agerpres.

Pentru stingerea incendiului, pompierii au acţionat peste cinci ore. În incendiu au ars acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi, două camere, o anexă, bunurile din interior şi două tone de lemne. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza coşului de fum deteriorat.