Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, ţigări de contrabandă în valoare de peste 98.000 lei, o parte dintre acestea fiind trecute din Ucraina în România cu ajutorul unei drone.

tigari de contrabanda trecute cu drona din Ucraina in RomaniaFoto: Politia de Frontiera

Potrivit Poliției de Frontieră, miercuri seară poliţiştii de frontieră au sesizat o dronă care se deplasa din Ucraina în România, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, județul Suceava şi care s-a întors apoi pe teritoriul statului vecin.

Au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina, iar în zonă au fost trimise mai multe echipe care au găsit abandonate, în localitatea Vicovu de Sus, trei colete care conţineau țigări de contrabandă - 1.490 de pachete cu țigări de provenienţă Duty-Free, în valoare de 17.500 lei.

Și polițiștii de frontieră de la Brodina, județul Suceava, au descoperit abandonate trei colete cu țigări, de proveniență Duty-Free. Baxurile au fost descoperite în vegetaţia din apropierea localității Straja, fiind vorba despre 6.418 pachete țigări, în valoare de aproximativ 75.000 de lei.

În total, polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, ţigări de contrabandă în valoare de peste 98.000 lei, precizează sursa citată.