Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce prevede ca taloanele de pensie să poată fi primite, la cerere, și în format electronic, potrivit Administrației Prezidențiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, șeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii privind completarea art. 109 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Legea a fost aprobată de Camera Deputaților, decizională în cazul acestui proiect, la data de 13 octombrie.

Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis:

Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau în cont de card.

Documentul de informare se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Talonul în format electronic produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard.

De asemenea, acesta este acceptat ca document valid în relaţia cu toate instituţiile şi autorităţile publice. Instituţiile şi autorităţile publice care îl solicită nu vor condiţiona oferirea de informaţii sau de servicii de prezentarea documentului în format fizic.

Talonul în format electronic conţine toate elementele de identificare unică de pe documentul fizic omolog.