Artistul Tudor Chirilă lansează un atac extrem de dur la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care îl califică drept un "mare ticălos": "Ați demonstrat cu prisosință că singura dvs agendă este să refaceți alianța USL, adică să aduceți PSD la putere. Practic, acesta este proiectul dvs de țară. După 7 ani de zile, este tot ce ați reușit. Ca președinte, nu ați reușit să faceți nimic. Nu veți rămâne în istorie cu nimic, decât cu aceste mizerii care probabil că vor fi taxate".

HotNews.roFoto: Hotnews

Tudor Chirilă îi adresează mesajul direct șefului statului, pe care îl face responsabil pentru situația în care este astăzi România - "pentru ticăloșii pe care ați ales să-i tolerați lângă dumneavoastră, pentru așteptările multora pe care le-ați înșelat".

Artistul îi reproșează lui Iohannis că a "pozat într-un constructor, într-un om de echipă, într-un om cu respect față de lege" și a reușit să "păcălească o țară întreagă".

Redăm o parte din mesajul video transmis de Tudor Chirilă:

 • "Îmi exercit dreptul meu de cetățean și am un mesaj pentru președintele Iohannis(...)
 • Pornesc acest mesaj către președintele Iohannis, sper că se găsește vreun consilier să i-l arate. Acum nu că mesajul meu ar conta și nu cred că va schimba ceva, dar aș vrea, domnule Iohannis, să știți de la mine că vă consider un ticălos. Cred că sunteți un mare ticălos și e important să vă spun chestia asta, adică e ultima chestie pe care o am ca cetățean, dreptul la liberă exprimare.
 • Eu nu v-am făcut ticălos așa, fără motiv. Practic, nu sunt primul care vă face ticălos în perioada asta. Sunteți un ticălos și trebuie să rămână cumva video-ul ăsta mărturie.
 • Sunteți un ticălos pentru multe lucruri, dar mai ales pentru situația în care ați adus această țară, în ultimele luni, pentru ticăloșii pe care ați ales să-i tolerați lângă dumneavoastră, pentru așteptările multora pe care le-ați înșelat, și aici nu mă refer la mine.
 • E bine să știți că eu nu v-am votat decât ca <>. V-am votat în momentul în care ați candidat cu Ponta, pentru că am considerat că nu trebuie votat acel individ care își făcea ziua pe stadioane și încerca să conserve în jurul lui același tip de gașcă mafiotă pe care văd că acum învercați și dvs să o conservați în jurul dvs. N-am votat niciodată cu PSD-ul de când am drept de vot în țara asta, prin urmare nu era momentul să votez atunci cu Ponta și ați ieșit dumneavoastră.
 • A doua oară v-am ales în detrimentul doamnei Dăncilă, atunci când n-ați reușit și nu ați fost în stare să aveți o dezbatere cu candidatul Dăncilă. Am remarcat - că parcă și ea era profesor pe undeva - cum doi profesori nu sunt în stare să aibă o dezbatere. V-ați ferit atunci de o dezbatere la prezidențiale cu Dăncilă și v-ați făcut un discurs anti-PSD.
 • Ați pozat în toate lucrurile care de fapt nu sunteți. Ați pozat într-un constructor, într-un om de echipă și ați pozat mai ales într-un om cu respect față de lege. Ați reușit să păcăliți o țară întreagă atunci când v-ați dus la Ordonanța 13, ați făcut un lucru bun atunci, ați oprit Ordonanța 13, pentru ca după foarte mult timp să încercați să-l aduceți pe Grindeanu în guvern, acuma spuneți că nu-l mai aduceți și așa mai departe.
 • Ați aruncat țara în criză, pentru că sunteți direct vinovat de această criză politică. Doar nu vă așteptați ca USR-ul să fi stat slugi și să le dați afară toți miniștrii, știți foarte bine chestia asta. Este o criză politică pe care ați declanșat-o, sunteți vinovat de chestia asta. Sunteți responsabil și vinovat și ați înșelat așteptările tuturor. (...)
 • Știți foarte bine că, atât la protestele care au demarat pentru salvarea Roșia Montană, cât și ulterior, după Colectiv, și ulterior, în toate protestele de stradă care au solicitat clasei politice stat de drept și luptă anticorupție s-a strigat în piață: <>, dar sigur că atunci când lupta din stradă a fost anti-PSD, anti-Dragnea, și mai ales pentru niște valori pe care românii din stradă le doreau cumva ca un far călăuzitor - stat de drept, luptă anticorupție, respect față de lege - v-ați urcat împreună cu partidul dvs pe aceste proteste. V-ați urcat, ați profitat de ele. Întotdeauna când lupți împotriva cuiva profită cealaltă parte.
 • Toată lumea a sperat că veți fi un președinte care măcar va încerca să își urmeze o agendă democratică, anticorupție, cu respect față de lege, lucru pe care nu l-ați făcut. Ce ați făcut a fost să vă asigurați că aveți o gașcă, că aveți niște cozi de topor. Persoana lui Florin Cîțu s-a dovedit destul de folositoare. Nu știu în ce relații o să mai fiți de acum înainte și nici nu mă interesează (…)
 • În ultimele luni ați demonstrat cu prisosință că singura dvs agendă este să refaceți alianța USL, adică să aduceți PSD la putere. Practic, acesta este proiectul dvs de țară. După 7 ani de zile, este tot ce ați reușit. Ca președinte, nu ați reușit să faceți nimic. Nu veți rămâne în istorie cu nimic, decât cu aceste mizerii care probabil că vor fi taxate.
 • Ați reușit să polatizați o țară prin faprul că nu ați reușit să fiți garantul unor măsuri care să ajute cu adevărat la limitarea acestei pandemii. Ați girat toate bâlbele acestui guvern, atât în perioada în care Guvernul era în coaliție, cât și ulterior. Ați creat această criză politică și n-am crezut că veți fi un președinte mai jucător decât Băsescu chiar, dar jocurile dvs sunt mici, fără miză, niște găinării".