​​Astăzi, 10.11.2021, este ultima zi de înscriere la workshop-ul „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc”. Mai multe detalii despre eveniment, aici.

Pentru participarea la selecție, vă rugăm să trimiteți CV-ul la adresa: office@cado.org.ro, până cel târziu în data de 10 noiembrie 2021.

Vă rugăm să menționați drept titlu al email-ului: Înscriere [prenume] [nume] ReAct 2021.

Participanții la workshop vor primi o bursă

Sesiunile vor fi susținute de activiști civici cu experiență în domeniu, judecători, procurori și avocați, care vor expune provocările la care victimele minore sunt supuse în sistemul judiciar. Participanții la workshop vor primi o bursă de 200 de euro pentru elaborarea și publicarea unui material de presă (reportaj, interviu sau investigație), care să contribuie campaniei de creștere a gradului de conștientizare asupra tratamentului victimelor minore ale abuzului în instanțele românești.

Proiectul ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund- este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA). Proiectul se concentrează cu precădere pe reformele necesare pentru apărarea drepturilor copiilor, victime al traficului uman în sistemuld e justiție, potrivit jurnaluldearges.ro.