”La Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Așa că nu-ți fă griji” / "Dacă vei avea noroc să ai o formă ușoară, vei scăpa numai cu medicamente și mască de oxigen. Dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri în spitale" - așa încearcă autoritățile din Republica Moldova să își convingă cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Sănătății de la Chișinău promovează campania de vaccinare prin clipuri cu mesaje dure, în încercarea de a-i convinge pe oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.

Mesajul campaniei de vaccinare: ”Pandemia nu s-a terminat! Depinde de fiecare dintre noi când și mai ales cum vom ieși din ea. Vaccinează-te și rămâi în viață!”.

Într-unul dintre videoclipurile postate pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății, mesajele transmise de diverse personaje sunt unele cinice:

  • "Până acum peste 7.000 de moldoveni au murit de COVID. Tulpinile noi sunt mult mai agresive și mult mai contagioase. Dar tu nu trebuie să-ți faci griji: La Chișinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici sunt destule locuri, așa că nu-ți fă griji.
  • Dacă vei avea noroc să ai o formă ușoară, vei scăpa numai cu medicamente și mască de oxigen. Dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri în spitale.
  • Doctorii vor ceda din cauza extenuării. Dar tu să nu-ți faci griji, asta nu e problema ta, să se descurce ei!".