Are nevoie România de noi centrale nucleare? Ne aduc ele energie mai ieftină sau vor fi românii parte a unui experiment cu final necunoscut? Tema e dezbătută de Mihai Rădulescu şi invitaţii săi la „Referendum”, în direct la TVR 1, pe 8 noiembrie, ora 21.00. Emisiunea este realizată în parteneriat cu HotNews.ro.

Referendum TVRFoto: TVR
  • Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Vin în platoul TVR să-şi susţină ferm opiniile pe acest subiect Teodor Chirică, preşedinte CA Nuclearelectrica, Lavinia Andrei, activist de mediu, preşedinte Terra Mileniul 3, Ionuţ Purica, expert energie şi mediu, Mădălina Coca, director CNCAN, respectiv Cristian Presură, fizician, prin Skype, din Olanda.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiriletvr.ro şi hotnews.ro, unde, începând de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei.

Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”. Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la oportunitatea organizării de alegeri anticipate, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, la „Referendum”.