Un bărbat la volanul unei Dacia Logan a fost filmat cum conducea cu viteză pe contrasens chiar pe banda a doua. Un membru al rețelei Traffictube a postat pe Facebook un clip video în care se vede cum a reușit să evite la timp un accident frontal. Șoferul, în vârstă de 72 de ani, a fost oprit de polițiști și amendat.

Sofer care conduce pe contrasens pe autostradaFoto: Captura video

Incidentul a avut loc pe autostrada A1 între Sibiu și Sebeș.

Șoferul care a surprins imaginile pe camera de bord spune că a sunat la poliție, iar conducătorul autoturismului Logan a fost oprit în câteva minute.

Potrivit IPJ Sibiu, în jurul orei 13.10, pe A1, în zona km. 245 al sensului Sibiu – Deva, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe contrasens. La volan au identificat un bărbat în vârstă de 72 de ani, sibian, potrivit Alba24.ro

Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 de lei, totodată fiind aplicată și sancțiunea complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pentru 60 de zile.

Acesta ar fi spus polițiștilor că a ajuns pe contrasens după ce a încurcat intrarea pe autostradă.

Pro Infrastructura: „Pericolul de ciocnire frontală e cu atât mai mare cu cât mulți aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii”

La începutul anului, după numeroase astfel de situații cu șoferi care ajung pe autostradă pe contrasens în România, Asociația Pro Infrastructura avut o luare de poziție prin care au cerut și autorităților să facă mai mult pentru a preveni astfel de evenimente.

„Circulația pe contrasens pe autostradă nu este un fenomen specific românesc: mulți șoferi ajung din greșeală în această situație chiar și în Germania sau SUA. Din păcate investigarea acestor incidente în România relevă o concluzie îngrijorătoare: mulți români ajung pe contrasens perfect conștient, nu din neatentie, după ce au intrat pe autostradă legal dar nu în direcția în care doreau să se deplaseze. Pentru a corecta această situație întorc pur și simplu vehiculul și pornesc în sens opus!”, nota Pro Infrastructura.

„Pericolul de ciocnire frontală cu consecințe fatale e cu atât mai mare cu cât, după întoarcere, mulți dintre ei aleg să circule pe contrasens pe cea mai rapidă bandă a autostrăzii, că doar ei sunt obișnuiți să circule pe dreapta, adică stânga celor care circulă corect! Și asta nu e tot: ca să scape cât mai repede din această situație, circulă cu viteză mare!”, transmitea Asociația.