Un bărbat în vârstă de 22 de ani, care trebuia să fie în carantină în Galaţi deoarece revenise dintr-o ţară declarată cu risc epidemiologic ridicat, a fost găsit de jandarmi într-o piaţă din Arad, relatează News.ro. El a fost amendat cu 1.000 de lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciu, a depistat un tânăr de 22 de ani din Galaţi, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, deşi s-a întors de curând dintr-o ţară declarată zonă cu risc epidemiologic ridicat.

“Bărbatul a fost depistat în Piaţa Caius Iacob din municipiul Arad, pe timpul desfăşurării unor activităţi de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2. În urma stabilirii identităţii, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului este emisă o alertă de tip coronavirus asociat şi avea obligaţia legală să stea în carantină la domiciliu 14 zile, respectiv până în data de 15 noiembrie inclusiv”, a anunţat IJJ Arad.

El a povestit jandarmilor că a revenit în ţară în urmă cu o săptămână şi de atunci se află în Arad deşi domiciliul său declarat este în Galaţi. Bărbatul a mai afirmat că nu i s-ar fi spus să stea în carantină, menţionând că dacă nu este vaccinat şi nu are COVID, nu îl interesează nimic.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiliciu.