Cei doi bărbaţi arestaţi miercuri în nordul Franţei după furtul al 22 de biciclete ale cicliştilor italieni în timpul Mondialului de ciclism pe pistă de la Roubaix au compărut vineri în faţa justiţiei, care le-a acordat un răgaz pentru a-şi pregăti apărarea, transmite AFP.

traficanti romani de droguri au furat biciletele lotului de ciclism al ItalieiFoto: DIICOT

Cei doi indivizi, un francez în vârstă de 18 ani şi un bosniac de 20 de ani, sunt cunoscuţi de poliţie pentru furturi multiple. Ei vor rămâne în detenţie în aşteptarea unei noi audieri, prevăzută pentru 10 decembrie la ora 14:00 (13:00 GMT) la Lille (nordul Franţei).

Arestaţi miercuri dimineaţă la Besançon (est), potrivit unui comunicat al poliţiei judiciare, ei sunt suspectaţi de legături cu furtul celor 22 de biciclete ale echipei italiene de ciclism pe pistă în noaptea de 22 spre 23 octombrie în timpul Mondialului de la Rubaix, un prejudiciu estimat la 400.000 de euro.

În 29 octombrie, ''21 de biciclete au fost găsite de către autorităţile române, care apoi au procedat la patru reţineri'', a adăugat poliţia judiciară franceză, potrivit Agerpres.

Procurorii DIICOT au descoperit, în timp ce investigau o rețea de traficanți de droguricare a adus în România cocaină pe care a vândut-o apoi în Vrancea și Bacău, că membrii rețelei sunt și cei care au furat bicicletele lotului de ciclism al Italiei. Acesta participa la o competiție în Franța, iar prejudiciul cauzat cicliștilor depășește jumătate de milion de euro.

Conform DIICOT, procurorii au reținut patru persoane pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc şi de mare risc, deţinerea de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave.

Anchetatorii afirmă că în prima parte a anului cei patru au constituit un grup infracţional prin care introduceau în România droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care ulterior o vindeau în Vrancea și Bacău.

De asemenea, procurorii au descoperit că gruparea valorifica în România bunuri furate din diverse state europene.