Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, vineri, că au fost intensificate măsurile de informare în rândul deţinuţilor şi s-a ajuns la o rată de vaccinare de 78% în rândul acestora. De asemenea, procentul angajaţilor vaccinaţi este de 62%.

PenitenciarFoto: Sindicatul Național SINPEN 2016 Constanta

„În contextul epidemiologic actual, dată fiind creşterea, la nivel naţional, a numărului de cazuri Covid-19 raportate în valul 4 al pandemiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a intensificat seria activităţilor preventive, axate pe reiterarea necesităţii protejării stării de sănătate a personalului şi a persoanelor custodiate, cu accent pe importanţa vaccinării împotriva Covid-19”, a transmis ANP vineri într-un comunicat, citează News.ro.

Instituţia precizează că, la nivelul tuturor unităţilor din sistemul poliţiei penitenciare, au fost accelerate demersurile de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva Covid-19, complementar campaniilor de informare întreprinse anterior (distribuire de materiale informaţionale, emisiuni Radio-tv prin studiourile interne ale locurilor de deţinere etc.).

Seriile de informări/discuţii/dezbateri derulate au inclus nu doar diseminarea informaţiilor corecte referitoare la vaccinarea împotriva Covid-19, ci, mai ales, testimoniale ale persoanelor vaccinate din mediul de detenţie, care au relatat experienţa proprie post-inoculare şi au subliniat beneficiile vaccinării.

„Aceste demersuri preventive au condus la rezultate favorabile, întrucât, la data de 05.11.2021, datele statistice relevă o creştere a numărului celor vaccinaţi. Astfel, 78% dintre persoane private de libertate sunt vaccinate, iar procentul poliţiştilor de penitenciare imunizaţi este de 62%”, a mai transmis ANP.