Livia Bârlău (PSD), primar în localitatea bihoreană Brusturi, şi soţul ei au fost reţinuţi de procurori pentru tentativă de omor, după ce l-ar fi bătut pe un fost procuror, în incinta unei firme, după care l-ar fi abandonat acolo. Bărbatul ar fi lovit victima inclusiv cu un cleşte de tăiat metal, relatează News.ro.

Livia si Petrica BarlauFoto: ebihoreanul.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a anunţat, joi, că procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 47 de ani şi s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de aceştia pentru tentativă de omor.

Potrivit procurorilor, în 29 septembrie, în jurul orelor 13:30 - 14:00, cei doi l-ar fi lovit pe un bărbat de 62 de ani, care se afla în incinta unei societăţi comerciale din localitatea Brusturi, unde funcţionează un depozit pentru materiale de construcţii. Incidentul a avut loc în contextul unui schimb de replici şi al unor acuze reciproce între victimă şi celălalt bărbat, pe fondul unei stări conflictuale preexistente.

"În timpul agresiunii, persoana vătămată B.I. a fost trântită la pământ de suspectul B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal având lungimea de aproximativ 40 de centimetri.

Concomitent, suspecta B.L.D. a lovit victima, care se afla căzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele", se arată în comunicatul Parchetului.

În urma agresiunii, victima a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană), care necesită 30 de zile de îngrijiri medicale, şi o fractură la un picior, care necesită 100 de zile de îngrijiri medicale.

După încetarea agresiunii, bărbatul a rămas căzut la pământ în magazin, iar cei doi agresori au plecat fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru aceasta.

Miercuri, cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi, joi, la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit e-bihoreanul.ro, cei doi agresori sunt primarul PSD din Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul său, Petrică Bârlău. Aceştia l-ar fi agresat pe un fost procuror, Ioan Bodogai.