Un inspector de la Direcția Regională Antifraudă Fiscală Constanța a fost reținut de DNA, fiind acuzat că a luat mită 2.000 de lei de la reprezentantul unei firme. Este al treilea angajat de la ANAF Constanța reținut de procurori pentru luare de mită în decurs de câteva săptămâni.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Conform DNA, procurorii l-au reținut pe Ionuț Fotin, inspector în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Constanța, pentru luare de mită.

DNA spune că în urma unui control inițiat și efectuat în perioada iulie-august 2021 la sediul unei firme din municipiul Constanța, angajatul ANAF ar fi primit suma de 2000 lei de la un reprezentant al societății controlate, iar în 20 septembrie 2021 ar fi acceptat promisiunea aceleiași persoane de a-i da în viitor, în legătură cu efectuarea aceluiași control, suma de 4.000 lei.

El urmează să fie dus la Tribunalul Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În 20 octombrie, DNA a anunțat reținerea a doi inspectori ANAF de la Constanţa prinşi în flagrant când primeau mită câte 4.000 lei.

Potrivit DNA, cei doi ar fi cerut sume de bani cuprinse între de 4.000 şi 5.000 lei de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, să formuleze concluzii care să nu determine declanşarea unei verificări de fond.

Cei doi inspectori ANAF ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 de lei, moment în care a fost organizat flagrantul.