Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la trei adrese din judeţul Neamţ, într-un dosar vizând suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2019-2020, în contextul încheierii de către Administraţia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achiziţii publice.

Stema DNAFoto: Wikipedia

"În cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în judeţul Neamţ", a transmis, miercuri, DNA.

Actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că principala preocupare a ADP Sector 1 în mandatul fostului primar Daniel Tudorache și a echipei lui a fost achiziționarea de ”gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi” la prețuri astronomice.

  • ”DNA îmi dă dreptate, procurorii anticorupție fac astăzi percheziții într-o anchetă care are legătură cu contractele dubioase încheiate, în perioada 2019-2020, de către foștii șefi ai Administrației Domeniului Public Sector 1. Gărdulețe, stâlpișori, bănci și coșuri de gunoi achiziționate și montate la prețuri astronomice de către firme de casă. Aceasta a fost principala preocupare a ADP Sector 1 în mandatul fostului primar și a echipei lui. În toată această perioadă, a fost practic un dezmăț financiar pe banii cetățenilor Sectorului 1.
  • Încă de când eram consilier local, am atras permanent atenția asupra neregulilor privind achizițiile făcute de ADP Sector 1 și am făcut plângere penală la DNA. În momentul în care am fost aleasă primar, am schimbat rapid conducerea ADP Sector 1 și am blocat derularea contractelor cu aceste firme suspecte”, spune Clotilde Armand pe Facebook.