Pfizer a anunțat marți că a majorat prognoza vânzărilor de vaccinuri contra Covid-19 cu 7,5%, până la un total de 36 de miliarde de dolari, în condițiile în care semnează contracte pentru doze booster cu mai multe țări și primește aprobări pentru utilizarea produsului pentru segmente mai largi de vârstă, transmite Reuters.

Sediul Pfizer din ManhattanFoto: Erik McGregor / ddp USA / Profimedia Images

Compania a spus și că va livra anul acesta 2,3 miliarde de doze de vaccin contra coronavirusului din cele aproximativ 3 miliarde pe care le va produce în 2021.

Ajutată de campania de vaccinare fără precedent demarată la nivel global contra pandemiei de Covid-19, vaccinul Pfizer a devenit rapid unul dintre cele mai bune produse din istoria de 172 de ani a companiei.

Pfizer împarte egal cheltuielile și profiturile din vaccin cu partenerul său german BioNTech.

Alți rivali, precum Moderna sau Johnson & Johnson s-au lovit de probleme de producție, ceea ce a ajutat Pfizer să se detașeze pe primul loc în privința contractelor de furnizare semnate cu diferite națiuni.

Pfizer a vândut vaccinuri contra Covid-19 de 13 miliarde de dolari în trimestrul trei al anului, în condițiile în care analiștii consultați de Refinitiv prognozaseră, în medie, un total de 10,88 miliarde de dolari.

Acțiunile Pfizer s-au apreciat marți cu 1% înaintea deschiderii bursei americane.