Ambasada Suediei la București reacționează din nou în nota ironică în care ne-a obișnuit și anunță sâmbătă, pe Facebook, un concurs în care oferă ca premiu 10 exemplare din volumul "Înconjurat de idioți" de Tomas Erikson. Postarea vine în contextul unui articol al tabloidului german Hamburger Morgenpost intitulat "Idioții Europei", care face o radiografie a ratei mici de vaccinare anti-COVID din România, Ucraina și Bulgaria.

volumul Inconjurat de idiotiFoto: Facebook
  • "Spune-ne ce carte scrisă de un autor suedez și publicată de Editura Litera ai citit (sau ai auzit de ea, să nu discriminăm) și poți câștiga cartea din imagine.
  • Știm ce gândești, dar nu, nu-i despre tine!
  • Avem 10 exemplare din <<Înconjurat de idioți>> de Tomas Erikson de oferit absolut aleatoriu", este provocarea lansată sâmbătă de Ambasada Suediei la București.

Postarea vine în contextul unui articol al tabloidului german Hamburger Morgenpost intitulat "Idioții Europei", care face o radiografie a situației pandemice dramatice din România, Ucraina și Bulgaria, unde rata de vaccinare este extrem de scăzută.

În articolul intitulat "Idioții Europei: De ce situația corona din Est escaladează complet", publicația germană notează că aproape nimeni nu își poate imagina cu ce se confruntă în prezent cadrele medicale din Europa de Est, unde pandemia este scăpată de sub control din cauza ratei mici de vaccinare.

Este prezentată situația din România, Ucraina și Bulgaria.

  • "Nicăieri în Europa nu au murit atât de mulți oameni de Covid-19 în 24 de ore ca în Ucraina: 765 de noi decese au fost raportate miercuri. O femeie din orașul Donețk povestește ARD ce a trăit într-un spital: <
  • Situația din România este, de asemenea, gravă (...)", scriu jurnaliștii germani, care fac referire la un reportaj Recorder de la Spitalul Universitar din București, unde un medic relata că unii pacienţi se împing unii pe alţii pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen.

Jurnaliștii germani mai notează că în cele trei țări mulţi oameni evită în continuare să se vaccineze împotriva COVID-19.