Certificatul verde COVID după vaccinare se validează la 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 29 octombrie 2021, 11:04 Actualitate | Esenţial


Platforma certificat COVID
Foto: Hotnews
​Certificatul verde COVID în cazul persoanelor vaccinate se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă. Reamintim că certificatul verde a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, de la începutul acestei săptămâni, când au intrat în vigoare noi restricții. Este nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00 este instituită carantina, iar certificatul digital este necesar și pentru intrarea în reastaurante, cafenele, mall-uri, dar și în instituțiile publice (primărie sau ANAF).

Comitetul de coordonare a vaccinării a reamintit, vineri, următoarele:
 • Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.
 • Certificatul poate fi descărcat de la: https://certificat-covid.gov.ro/login.
Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:
 • cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
 • cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
 • cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora;
Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC. Aceasta este disponibilă prin accesarea link-ului https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Important de știut:
 • Certificatul verde COVID este gratuit.
 • În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
 • Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
 • În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
 • Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
 • Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, funcționează un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

Ce este certificatul verde COVIDCertificatul digital COVID atestă îndeplinirea uneia din următoarele condiții:
 • a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
 • b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
 • c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Unde este obligatoriu certificatul verde COVID


 • De la începutul săptămânii este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00-05.00, cu câteva excepții, între care persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau prezentat în limba română.
 • Accesul în centrele comerciale, unitățile de cazare, restaurante, cafenelelor sau alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate este permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Activitățile recreative și sportive se pot desfășura în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Prevederile se aplică și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri cu birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.
 • De la această obligație referitoare la accesul controlat sunt exceptate activitățile religioase precum și cele din unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.
 • Obligația de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru participarea la activitățile și evenimentele menționate sau pentru acces în incinta centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5222 vizualizari

 • -2 (2 voturi)    
  Pai atunci unele masuri care dureaza 2 sapatamni (Vineri, 29 octombrie 2021, 11:10)

  Lok [utilizator]

  Da, stiu ridicolul predictiei!!!!
  La o vaccinare trebuie 3 saptamani plus 10 zile sa ti se activeze Certificatul? Deci cui i se merita, daca doar pentru acces magazine ar face-o?
  Pai daca nu prelungim starea de HG e ridicol. :)))))
  • 0 (2 voturi)    
   ca sa-ti faci cumparaturile de Craciun (Vineri, 29 octombrie 2021, 12:04)

   natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

   vezi daca nu te-ai vaccinat asta-vara?
   • 0 (2 voturi)    
    Ala nu ar fi expirat de Craciun? (Vineri, 29 octombrie 2021, 14:10)

    Lok [utilizator] i-a raspuns lui natbl73

    Intreb pentru un prieten.
    • 0 (0 voturi)    
     nu (Sâmbătă, 30 octombrie 2021, 20:38)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

     TOATE sunt:
     Valabil pana la: 2022-06-30 23:59:59

     ce prieteni ai...
 • +1 (5 voturi)    
  mda (Vineri, 29 octombrie 2021, 11:16)

  SoulSearcher [utilizator]

  sa vezi acu suparare pe pitzi` si coca`, care s-au vaccinat ca in weekend sa se duca la mall..

  nu stiau ca trebuie sa faca si rapelul in 14 zile, si apoi isi pot descarca certificatul abea la 10 zile de la rapel, adica daca te vaccinezi azi, abea in 24 zile iti obtii certificatul :DDDDD
  • -1 (1 vot)    
   E poate un pic neclar. (Vineri, 29 octombrie 2021, 13:01)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Dar din cate sunt prezentate iti primesti certificatu dupa prima dar e valid abea la 10 zile dupa a doua. Atat s-a putut!!!!!!!
  • -1 (1 vot)    
   Capra vecinului (Vineri, 29 octombrie 2021, 15:01)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui SoulSearcher

   Tare va mai intereseaza de capra vecinului.
   Roman autentic
   • 0 (0 voturi)    
    care capra ? care vecin ? (Vineri, 29 octombrie 2021, 15:19)

    nick1587873340950 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    doar sau prezentat niste fapte liniare, fara propaganda pro sau contra. Deci: care capra ? care vecin ?
   • 0 (0 voturi)    
    mda (Luni, 1 noiembrie 2021, 12:25)

    SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    care capra ? :DD

    eu mi`s vaccinat din luna mai (anul curent) nu prea imi pasa de restul

    abea aceasta afirmatie este pur romaneasca :DD
 • -2 (2 voturi)    
  Pentru autentificare.. email (Vineri, 29 octombrie 2021, 11:27)

  Lok [utilizator]

  In rural asta da cu 404......
 • +1 (1 vot)    
  Linkul de verificare certificat (Vineri, 29 octombrie 2021, 12:30)

  PointEnel [utilizator]

  Daca dai click pe linkul "https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc" se duce in pagina FB a STS-ului (https://www.facebook.com/telecomunicatiispeciale/). :)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by