Mostenitorii lui Constantin Monteoru Angelescu si ai familiei Ghika ar putea intra vineri, 7 martie, in posesia complexului Lido, dupa mai mult de 12 ani de procese. Ioana Angelescu, stranepoata lui Constantin Monteoru Angelescu, a declarat pentru HotNews.ro ca se asteapta ca avocatii fratilor Paunescu, actualii proprietari, sa incerce sa amane punerea in posesie prin artificii juridice. Ea a mai adaugat ca nu stie in ce stare este acum Hotelul Lido, pentru ca nu a avut niciodata acces in interiorul cladirii.

Executarea silita a fost dispusa de Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 8 martie 2007, dar abia la inceputul acestei saptamani aceeasi instanta a dat decizia in privinta cererii de suspendare a executarii. Prin hotararile date, mostenitorii au castigat atat Hotelul Lido, cat si bazinul, dar si Casa Angelescu (Casa Lido) si anexele sale. Desi pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie exista o contestatie in anulare a decizie de acum un an, cu infatisare pe 17 martie, executarea silita poate fi efectuata.

Ioana Angelescu a declarat ca nu poate preciza valoarea investitiilor ce vor fi facute in complex, pentru ca nu stie care este starea caldirilor. "Noua ni s-a spus ca este foarte stricat, dar nu stim cu siguranta pentru ca nu am putut intra niciodata. Stim doar ca hotelul avea patru stele, iar anul trecut a fost retrogradat la trei", a precizat mostenitoarea.

Ea a precizat ca, pe durata procesului, reprezentantii partii adverse au mintit in marturiile inregistrate. "Au spus, pe cand eram in faza de apel, ca, de fapt, Hotelul Lido a fost daramat la cutremurul din '77, iar actuala cladire a fost de fapt construita de statul roman", povesteste Ioana Angelescu. Ea spune ca au existat si amenintari, dar nu a vrut sa detalieze, mentionand doar ca atacarea la Strasbourg a calitatii ei de mostenitoare a fost una dintre cele mai blande.

Complexul Lido, alcatuit din Palat si Casa Angelescu, a fost construit intre 1905 si 1930 de Constantin Angelescu pe terenul cumparat impreuna cu sotia sa in 1904. Complexul Lido a fost confiscat in 1947 de la familia lui Constantin Monteoru Angelescu, cel care a fost, timp de cateva luni, presedinte al Consiliului de Ministri in perioada interbelica. Constantin Monteoru Angelescu a murit un an mai tarziu, proprietatile sale fiind lasate mostenire copiilor sai. Abia doi ani mai tarziu, statul roman emite un decret de deposedare a familiei de imobilele confiscate, dar decretul este pe numele celui decedat in urma cu doi ani.