Cu o medie de procesare de 26.000 de dosare/zi, am ajuns astăzi la 1.030.000 dosare de pensii digitalizate în primele 10 luni ale acestui an, pentru a putea ulterior să aplicam recalcularea pensiilor, a anunțat ministrul interimar al muncii, Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit acesteia, în mai puțin de o lună de la suplimentarea numărului de angajați la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depășit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajații care făceau acest lucru suplimentar față de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.

”Astfel, dacă la sfârșitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului și depășirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării. Cu actualul ritm de lucru am siguranța că vom finaliza procesul de digitalizare al celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârșitul anului viitor”, a scris Turcan pe Facebook.

”Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată și demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice”, a adăugat ministrul muncii.