Primarul Dominic Fritz a declarat, joi, că decesul bărbatului din Timişoara, care a murit intoxicat cu monoxid de carbon încercând să se încălzească de la aragaz, este "o veste absolut oribilă" şi le-a transmis timişorenilor că este important să respecte toate măsurile de siguranţă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Într-adevăr, este o veste absolut oribilă, eu încă nu am primit toate detaliile despre acest deces, dar sunt foarte mişcat de acest eveniment şi îmi exprim toate condoleanţele pentru familia îndoliată. Este important ca în aceste zile - eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar este important să respectăm toate măsurile de siguranţă. Dar nu vreau să mă pronunţ acum asupra acestui caz, nu ştiu detaliile. Este absolut oribil şi de aceea trebuie să avem căldură în Timişoara", a declarat Dominic Fritz, la Digi 24.

Edilul timişorean nu a precizat când se va relua cu exactitate furnizarea căldurii la abonaţii Colterm, după ce miercuri dimineaţa a anunţat acest lucru, care nu s-a întâmplat.

Primarul Timişoarei a ţinut să sublinieze că de întreruperea căldurii de la Colterm nu sunt afectaţi 60.000 de abonaţi, ci doar "în jur de 50.000".

El a reiterat că problema în spitale este foarte gravă şi că speră că în noaptea care va urma va fi căldură în calorifere. Chiar dacă se va semna joi un contract cu o companie de furnizare a gazului către Colterm, în sistem de avarie, adică la cote minimale, va mai trece ceva timp până când se vor încălzi şi caloriferele din locuinţe.

"Nu ne permitem în niciun caz încă o noapte fără căldură. Sper că în următoarele ore vom putea semna un contract şi atunci va fi doar o chestie tehnică, de timp, pentru livrare. Livrarea de gaz poate începe imediat după semnarea contractului. Până gazul se transformă în agent termic şi acesta să ajungă în caloriferele oamenilor va dura câteva ore. Nu vreau să anunţ sau să promit, tocmai pentru că şi ieri am crezut că avem o soluţie, dar sunt încrezător că problema, cel puţin pe termen scurt, se va rezolva azi", a mai afirmat primarul Dominic Fritz. (Agerpres)