Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, miercuri că, în acest moment, are mandat pentru formarea unui guvern minoritar și dă asigurări că va depune până sâmbătă în Parlament programul de guvernare și lista cu miniștrii. Ciucă mai spune că își va duce până la capăt mandatul de premier desemnat.

Nicolae Ciuca si Klaus IohannisFoto: Facebook Ministerul Apararii

„Guvernul nu poate sa fie învestit până sâmbătă, seara depunem programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor din cabinet, urmând ca săptămâna viitoare, în funcție de programul stabilit de BP-uri, să intre la vot”, a declarat Ciucă la sediul PNL din Modrogan.

Întrebat dacă își va depune mandatul până la un vot în Parlament, Ciucă a răspuns: „În niciun caz. Îmi voi juca șansa până la capăt”.

Premierul desemnat a mai spus că o posibilă flexibilizare a mandatului urmează să fie discutată şi decisă în partid cel târziu vineri. Întrebat când ar putea fi luată decizia în PNL, Nicolae Ciucă a spus: ”Pot să avansez o dată, nu mai târziu de vineri, vineri este cel mai târziu cînd putem avea acest BPN”.