Un consilier din Ministerul Dezvoltării a fost reținut de DNA, fiind acuzat că ar fi luat mită de la un om de afaceri un autoturism de lux în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Procurorii spun că el ar fi cerut mită pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre firmele omului de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară prin PNDL.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

DNA a anunțat că procurorii l-au reținut pentru 24 de ore pe Viorel Dinu, consilier evaluare - examinare în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Serviciul Corp Control, pentru luare de mită.

Conform procurorilor, în cursul anului 2020, Viorel Dinu ar fi cerut și primit, printr-un intermediar, de la administratorul unei firme, un autoturism de lux în valoare de aproximativ 80.000 de euro.

Mașina ar fi fost cerută pentru a nu constata nereguli ce ar fi atras sancțiuni, inclusiv suspendarea contractelor pe care una dintre societățile comerciale administrate de omul de afaceri le avea încheiate cu două primării din țară. Aceste contracte de execuție lucrări erau finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (P.N.D.L.), mai precizează DNA.