Un bărbat în vârstă de 64 de ani, diagnosticat cu COVID-19 şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, a fugit din unitatea medicală, el fiind găsit decedat pe marginea unui drum, la câţiva kilometri de localitatea de domiciliu.

Drum din RomaniaFoto: pixabay.com

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Mihaela Manoliu, bărbatul a fost observat de un trecător care a anunţat că în zonă se află o persoană posibil decedată.

"Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din localitatea Micleşti, a fost găsit pe marginea drumului de un trecător. Echipajul medical care a intervenit la faţa locului a constatat decesul bărbatului.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă", a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Din primele cercetări, în cazul bărbatului nu există suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni.

Ce spune managerul Spitalului Vaslui

”A fost internat, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe, deoarece pe secție nu era niciun loc liber. I s-a dat tratament în UPU”, a declarat, pentru Libertatea, managerul spitalului din Vaslui, Ana Rinder.

Potrivit medicilor, starea de sănătate a bărbatului era una gravă, având plămânii afectați în proporție de 15%. Bărbatul a primit tratament, iar după două zile de la internare, pe 23 octombrie, cadrele medicale au descoperit că acesta a dispărut.

Potrivit managerul spitalului din Vaslui, cadrele medicale din UPU s-au mai confruntat cu pacienți care, deși confirmați cu COVID au plecat din spital, fie că nu mai voiau să aștepte eliberarea unui loc în secțiile COVID, fie că voiau să fie acasă.

„Chiar ieri am anunțat la Poliția dispariția unui alt pacient COVID, care a fugit din spital fără acordul cadrelor medicale. Inițial, a fost întors din drum de către cei la pază, însă ulterior a reușit să plece din spital fără a fi văzut”, a spus managerul