Anchetatorii fac zeci de percheziții, miercuri dimineață, în București și în județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța, într-un dosar vizând o grupare de criminalitate organizată. Este vorba despre una dintre cele mai puternice grupări din Giurgiu - clanul Butoane. Dosarul include peste 20 de acuzații, între care trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, cămătărie, jocuri ilegale de noroc sau abuz în serviciu și dare de mită.

PolitiaFoto: Politia Romana

Conform Poliției Capitalei, în această dimineață, polițiștii și procurorii DIICOT pun în executare 42 de mandate de percheziție domiciliară, în București și în județele Giurgiu, Brăila, Argeș și Constanța, într-un dosar care vizează activitatea infracțională a unei grupări de criminalitate organizată.

Cercetările vizează 51 de persoane.

Membrii grupării sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc, fără drept, deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, contrabandă, contrabandă în formă asimilată și spălarea banilor.

De asemenea, sunt bănuiți de implicarea în infracțiuni de organizarea ilegală a jocurilor de noroc, proxenetism, trafic de persoane, act sexual cu un minor, furt calificat, tăinuire, luare de mită, darea de mită, delapidare cu consecințe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals informatic, fals în declarații, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, camătă și acces ilegal la un sistem informatic.

Surse judiciare spun că este vorba despre clanul Butoane, unul dintre cele mai puternice din Giurgiu.

În septembrie 2018, Octavian Grecu, liderul clanului Butoane din Giurgiu, a fost condamnat de Tribunalul București la 11 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar cu un prejudiciu de 168 de milioane de dolari. G4Media.ro a scris că în iunie 2021 Curtea de Apel București a anulat condamnarea lui Octavian Grecu.