Primarul Sectorului 1 din Capitală, Clotilde Armand, a anunțat că cetățenii din sector cu venituri de până în 3500 lei pot primi sprijin financiar pentru a plăti o bonă care să aibă grijă de copii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un mesaj postat pe Facebook, aceasta precizează că ajutorul financiar este cuprins între 250 și 710 lei pe lună.

Ce scrie Clotilde Armand:

  • „Ești cetățean cu domiciliul sau reședința în Sectorul 1, ai venituri de până la 3500 de lei pe membru de familie și nu ai cu cine lăsa copilul cu vârsta de creșă sau grădiniță? Primăria Sectorului 1 îți vine în ajutor și îți acordă un sprijin financiar cuprins între 250 și 710 lei/lună în funcție de veniturile tale.”

Câti bani poți primi pe lună pentru plata bonei

„În concret cuantumul ajutorului financiar pentru plata unei bone diferă în funcție de venit după cum urmează:

➢ 710 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2100 lei /lună;

➢ 550 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2101 lei și 2500 lei /luna;

➢ 390 lei /lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 2501 și 3000 lei/luna;

➢ 250 lei/lună pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între 3001 și 3500 lei/lună.

Condițiile de acordare a ajutorului financiar pentru bonă în Sectorul 1

„Pentru a beneficia de acest ajutor trebuie să ai încheiat un contract cu firma la care este angajată bona sau direct cu bona dacă aceasta este persoană fizică autorizată iar copilul pentru care se solicită acordarea sprijinului financiar nu este înscris la creșă/grădiniță, sau nu ai refuzat un loc la creșă/grădiniță pentru acesta ori nu ai retras copilul de la creșă/grădiniță.

Ajutorul financiar se acordă în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 cu Nr.226 din 27.08.2020 prin care a fost adoptată metodologia de aplicare a Legii nr.35/2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar trebuie să depui o cerere și o declarație pe propria răspundere însoțite de documente doveditoare care sa ateste îndeplinirea condițiilor prevăzute legislația în vigoare.

Cererea și documentele doveditoare le depui la Registratura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1 din Bulevardul Mareșal Averescu nr.17 (situată în pavilionul C, la parter), sau prin poșta electronică, la adresa de email: alocatii@dgaspc-sectorul1.ro însă după verificarea lor prealabilă de către Biroul Alocații din cadrul acestei instituții.”