Un şofer de autocar a rupt barierele lăsate la o trecere de cale ferată, în judeţul Prahova, incidentul fiind surprins de camerele de luat vederi amplasate în zonă. ”Deşi semnalele de avertizare sunt în funcţiune, iar braţele barierei în mişcare, şoferul forţează traversarea şi rupe braţele barierei”, arată un comunicat al CFR Infrastructură.

Șoferul unui autocar rupe brațele barierei de trecere cale ferataFoto: Captura video

În videoclipul publicat de CFR Infrastructură, se vede cum autocarul se apropie cu viteză de barierele care se lasă înainte de trecerea trenului. Fără să frâneze, şoferul rupe barierele şi trece peste liniile de cale ferată.

Potrivit oficialilor CFR, incidentul a avut loc marţi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, la trecerea la nivel cu calea ferată de la kilometrul 45+200, situată între staţiile Crivina - Brazi, în judeţul Prahova.

”Deşi semnalele de avertizare sunt în funcţiune, iar braţele barierei în mişcare, şoferul forţează traversarea şi rupe braţele barierei, punând astfel în pericol nu doar propria viaţă, ci şi vieţile pasagerilor. (...) O astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă! O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar şi al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, au transmis reprezentanţii CFR Infrastructură, relatează News.ro.

Şoferul autocarului a fost identificat de către poliţiştii de la Transporturi Feroviare, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul în comuna Gorgota, judeţul Prahova.

El a fost amendat cu 2.900 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţiştii informează, de asemenea, că nu au fost victime şi nici întârzieri de trenuri, apărătoarea din plastic a semaforului electric de culoare roşie fiind deteriorată.

”Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă”, mai transmite IPJ Prahova.