Până la finalul anului, în weekend vor fi organizate maratoane de vaccinare anti-COVID în fiecare sector al Capitalei, unde vor fi centre de vaccinare care vor avea program prelungit până la miezul nopții, a anunțat marți coordonatorul Comitetului de coordonare a vaccinării, Valeriu Gheorghiţă.

Maratonul vaccinarii de la Sala Palatului din BucurestiFoto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia

El a precizat că centrele incluse în maratoanele de vaccinare vor avea program de la 8.00 dimineaţa și până la 12.00 noaptea, iar lista acestora urmează să fie anunțată.

  • "Numărul de persoane, din ce am observat noi, care vin în intervalul 12.00 noaptea - 8.00 dimineaţa este semnificativ mai scăzut şi atunci probabil că aceste centre vor funcţiona cu program prelungit şi nu vor fi 24 de ore din 24.
  • Aceeaşi abordare aş lansa-o către celelalte judeţe, în mod deosebit către marile aglomerări urbane, către oraşele mari, pentru a organiza la sfârşitul fiecărei săptămâni cel puţin un centru de vaccinare care să aibă un program prelungit şi care să permită vaccinarea cu un program, aşa cum am spus, flexibil şi a unui număr cât mai mare de persoane, mai ales în centrele universitare, unde există personal voluntar, studenţii rezidenţi în cadrul acestor programe şi proiecte", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Peste 33.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 la Maratonul vaccinării din București, care a avut loc de vineri și până luni, la ora 8.00, timp în care au fost deschise non-stop șase centre de vaccinare: Romexpo, Circul Metropolitan, Clubul Seniorilor, Liberty center/Sf. Andrei, Palatul Copiilor și Biblioteca Națională.