Mai mulți copii au ajuns la spital cu simptome specifice expunerii la vapori de clor, după ce au participat la antrenamente de înot la un bazin din sectorul 6, a anunțat marți Poliția Capitalei, precizând că a fost deschis dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu. Gazeta Sporturilor scrie că incidentul a avut loc la bazinul de înot de la CS Rapid, iar în total au ajuns la spital 18 copii, din care 12 au fost internați.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Capitalei, în 19 octombrie Secția 20 Poliție a fost sesizată de către un spital că la camera de gardă au fost aduși de către părinți trei copii cu simptome specifice unei expuneri la vapori de clor, după ce au participat la antrenamente de înot la un bazin din sectorul 6.

Ulterior, același spital a anunțat că la camera de gardă au ajuns și alți copii care aveau aceleași simptome.

Au fost prelevate probe de apă din bazin, fiind sesizată și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București. De asemenea, a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, cercetările fiind continuate de Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 6.

Gazeta Sporturilor scrie că incidentul a avut loc la bazinul de înot de la CS Rapid.

Conform unui comunicat al Spitalului Grigore Alexandrescu, citat de GSP, în decurs de trei zile au ajuns la spital, în etape, 18 copii cu intoxicație cu clor.

Dintre aceștia, 4 au refuzat internarea și 2 nu au necesitat internare 12 copii au fost spitalizați cu pneumonie post expunere la vaporii de clor. 10 au necesitat oxigen.

"Fiecare a stat internat în medie 3-4 zile. Evoluția a fost favorabilă, ultimii externați au fost duminică. În acest moment nu mai avem niciun copil internat din accidentul colectiv de la bazinul Rapid. La prezentarea lor la UPU, a fost anunțată poliția la 112 (s-au prezentat cei de la secția de care aparține bazinul de înot), conducerea spitalului și DSP", mai precizează spitalul.