Un bărbat de 42 de ani a murit răpus de COVID-19, în doar 10 zile, și nu poate fi ridicat de la morgă și înmormântat pentru că toată familia sa este bolnavă. Sunt infectați cu noul coronavirus soția lui, copilul, părinții și fratele. Cazul a fost făcut public de către un preot din Vrancea, care îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze împotriva COVID.

HotNews.roFoto: Hotnews

Preotul Valeriu Iulian Roșcan, paroh al bisericii din satul Dragosloveni, comuna Dumbrăveni, din județul Vrancea, le transmite oamenilor că singura variantă de a se apăra împotriva COVID-19 este vaccinul.

El relatează cazul finului său, în vârstă de 42 de ani, care a fost răpus de COVID-19 în doar 10 zile:

  • "Cu multă tristețe și lacrimi vărsate, va scriu, gândindu-mă că suntem într-un mare război..., un război cu un virus nemilos ce nu ține cont de dragostea și trăirile noastre!
  • Acest virus nenorocit mi-a luat de lângă mine unul dintre finii mei iubiti, la doar 42 de ani, un om voinic, plin de viață și optimism..., care în urma infectării cu acest Covid 19 în doar 10 zile l-a smuls dintre noi... ducându-l spre o groapă în pământ rece și întunecat!
  • Cu atât mai grav este că soția lui (fina), copilul (finul cel mic), părinții lui, cât și fratele lui sunt infectati și suferinzi! Ce tragedie! ..., toată familia infectată,... el (finul) la morgă..., încă nu se știe când are loc înmormântarea, pentru ca toți din familie sunt bolnavi.... Este o adevarată tragedie...
  • Sfatul meu,.... dacă avem la îndemână, vaccinul care este singura varianta de a ne ocroti, uzați de el! Nu lăsați ca astfel de tragedii să se mai repete! Vaccinați-va! Păziți-vă! Rugați-vă! Dumnezeu se descoperă și prin știință!".

Preotul Valeriu Iulian Roșcan este parohul bisericii din satul Dragosloveni, iar în aprilie 2020, de Paște, când România era în lockdown, el a avut o inițiativă impresionantă: a făcut apel la oameni să rămână acasă și s-a angajat să aprindă lumânări la fiecare mormânt din cimitir și să lase candele aprinse pe toate străzile din sat, scria Ziarul de Vrancea.