Mai mulţi candidaţi la examenele organizate în şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani au obţinut nota 10 după contestaţii, în condiţiile în care la evaluările iniţiale aveau note de 2 sau 3. Situaţia, care a fost semnalată public şi de către poliţistul Marian Godină, se regăseşte şi în cazul unor candidaţi recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, Godină susţinând că în una dintre sălile de examen au fost date subectele de la examenul din martie, însă a fost aplicat şablonul de corectare pentru cel din octombrie. Jandarmeria Prahova nu a comentat deocamdată această situație.

concurs JandarmerieFoto: Facebook Marian Godina

Marian Godină a publicat, luni seară, rezultatele după contestaţii la examenul de admitere la Şcolile de subofiţeri de jandarmi de la Fălticeni şi Drăgăşani, atrăgând atenţia asupra diferenţelor foarte mari dinte notele iniţiale şi cele de după contestaţii, în cazul candidaţilor recrutaţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova.

Astfel, la şcoala de la Drăgăşani, şapte candidaţi care iniţial au obţinut note între 2,50 şi 3 au avut, după contestaţii, nota 10, în timp ce la şcoala de la Fălticeni toţi ce patru candidaţi recrutaţi de IJJ Prahova au avut punctajul majorat de la 16 sau 18 puncte la 90 de puncte, cea mai mică diferenţă dintre evaluarea iniţială şi cea după contestaţii fiind de 65 de puncte, de la 25 de puncte iniţial la 90 de puncte după contestaţii.

Tot Marian Godină a fost cel care a încercat să explice, pe Facebook, care ar fi motivele pentru care au existat asemenea diferenţe între punctajul iniţial şi cel final:

  • „Am primit mai multe mesaje în privat şi am reuşit să aflu ce s-a întâmplat. Explicaţia mi se pare plauzibilă, dar denotă încă o dată multă incompetenţă şi bătaie de joc. Examenul s-a dat în fiecare judeţ, în mai multe săli de concurs.
  • Într-una din sălile de examen din Prahova, candidaţii au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie.
  • La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 şi 3, deoarece şablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toţi ceilalţi candidaţi din ţară. Candidaţii au explicat că e imposibil să aibă notele alea şi au fost îndrumaţi să facă contestaţie.
  • Bănuiesc că cei responsabili au înţeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat aşa. Mai bănuiesc şi că mulţi candidaţi s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers «pe burtă». Probabil şi scria pe ele «Sesiunea Martie 2021». Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ţinând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră. După contestaţii, candidaţii din acea sală au obţinut nota zece. Sunt tare curios cum se va soluţiona situaţia asta. Eu încă o pun pe seama incompetenţei şi sper să nu mă înşel”.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Prahova au refuzat să facă orice comentarii cu privire la această situaţie, scrie News.ro. „Vă rog să mai aveţi putina răbdare. Inspectoratul General va transmite un punct de vedere în scurt timp”, au răspuns, marţi, insistenţelor jurnaliştilor, oficialii IJJ Prahova.