A cincea ediție a Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment dedicat gamerilor de la noi din țară, a început luni, 25 octombrie.

Bucharest Gaming Week 2021Foto: Gaming Week

Bucharest Gaming Week se desfășoară între 25 și 31 octombrie 2021, culminând cu evenimentul central exclusiv online în weekend-ul 30-31 octombrie pe www.bucharestgamingweek.ro.

De-a lungul saptămânii, organizatorii propun o serie de evenimente conexe care să scoată în față talentul artiștilor români care creează jocuri video și oportunitătile pe care le oferă industria dezvoltatoare de jocuri video locală.

„Dorim ca Bucharest Gaming Week să fie oglinda întregului univers care a făcut din jocurile video cea mai accesată formă de divertisment din lume, depășind industria filmului și a muzicii. În acest eveniment nu vorbim doar despre entertainment pur, despre lansări de jocuri noi sau de competiții de esports. Vorbim și despre ceea ce se află în spatele jocurilor, arta și storytelling-ul atât de importante în construirea acestor povești video” spune Tudor Dăescu, președintele Gaming Week.

Singurul eveniment cu prezență fizică va avea loc pe 25 octombrie la Institutul Francez , o expoziție cu arta din jocuri video franceze, germane și românești.

Programul complet al evenimentelor din săptămâna 25-31 octombrie:

  • Dev. Play, conferința industriei de game development (25-26 octombrie)
  • Expoziția de concept art „Lumi Imaginare” (25 octombrie)
  • Masă rotundă „Încurajarea industriei creative din perspectiva jocurilor video” (26 octombrie)
  • Workshop: Introducere în game development (28 octombrie)
  • Concert cu muzică din jocuri video (28 octombrie)
  • Panel: #herowngame - Women in games (29 octombrie)
  • Mixed reality workshop cu muzică din jocuri video (1-5 noiembrie)
  • joc creat de liceeni (25-31 octombrie)

„Gaming Week este organizația care visează ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, caută să trezească interesul tuturor stakeholderilor care pot colabora la atingerea acestui obiectiv: organizații profesionale, autorități centrale și locale, presă, gameri profesioniști sau amatori”, afirmă un comunicat remis presei de organizatori.