Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să sărute o vecină în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5, relatează ziare.com.

Dosar instantaFoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

În motivarea hotărârii, instanța a arătat că bărbatul nu se face vinovat de tentativă de agresiune sexuală pentru că nu ar fi încercat să obținut satisfacție sexuală în urma gestului său.

O femeie din București l-a reclamat la Poliție pe vecinul său de bloc, care a agresat-o în lift, încercând să o sărute. Totul s-a petrecut în august 2020. Femeia, care se întorcea de la cumpărături, s-a intersectat la urcarea în lift cu vecinul său, care se întorcea acasă după ce a fost să își plimbe câinele.

În momentul în care cei doi au urcat în lift, bărbatul a prins-o pe femeie cu palmele de cap și bărbie și s-a aplecat către aceasta încercând să o sărute. Victima s-a opus, iar bărbatul a renunțat și a încercat să o liniștească. Imediat după incident, victima și-a anunțat fratele că a fost victima unei agresiuni sexuale. Cei doi au mers la Poliție și au depus plângere.

Audiat, bărbatul acuzat de tentativă de agresiune sexuală a declarat că „nu își explică comportamentul său”.

Judecătoria Sectorului 5 a dispus achitarea bărbatului acuzat de agresiune sexuală. Judecătoria a reținut în sentință că faptele, așa cum au fost descrise de victimă sunt reale. Judecătorul a considerat, însă, că fapta bărbatului nu este infracțiune.

”Din probele administrate nu rezultă cu certitudine în primul rând locul în care inculpatul a dorit să o sărute pe persoana vătămată și mai ales felul sărutului pe care inculpatul dorea să-l comită. Instanța apreciază că în lipsa acestor elemente importante nu poate aprecia dacă prin acțiunea inculpatului s-ar fi putut obține o satisfacție sexuală. Un simplu sărut sau unul aplicat pe gură fără introducere limbii inculpatului, în cavitatea bucală a persoanei vătămate nu poate conduce, în opinia instanței la obținerea unei satisfacții sexuale. Instanța apreciază că și în situația în care inculpatul ar fi dorit efectuarea unui sărut prin introducerea limbii în cavitatea bucală în lipsa și a altor acte de mângâiere a unor zone erogene nu poate conduce la obținerea satisfacției sexuale”, se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 5.