VIDEO Ce este certificatul verde COVID obligatoriu de luni pentru a circula noaptea sau pentru acces în instituțiile publice / Cum poate fi obținut certificatul digital COVID

de Redactia     HotNews.ro
Luni, 25 octombrie 2021, 8:18 Actualitate | Esenţial


Platforma certificat COVID
Foto: Hotnews
​​Certificatul verde COVID a devenit obligatoriu în România pentru majoritatea activităților, începând de luni, când au intrat în vigoare noi restricții. Astfel, va fi nevoie de dovada vaccinării sau a trecerii prin boală pentru a putea circula pe timpul nopții, pentru că între orele 22.00-05.00 este instituită carantina. Va fi nevoie de certificat digital și pentru acces în instituțiile publice (primărie, ANAF).

Noile restricții au intrat în vigoare în România luni, pentru 30 de zile, pe fondul exploziei cazurilor de COVID-19, iar certificatul verde COVID devine esențial.


Activitățile pentru care este necesar certificatul verde COVID


 • De luni va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22.00-05.00, cu câteva excepții, între care persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea, prezentat în limba țării respective și în limba engleză sau prezentat în limba română.
 • Accesul în centrele comerciale, unitățile de cazare, restaurante, cafenelelor sau alte unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate va fi permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Activitățile recreative și sportive se vor putea desfășura loc în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Pentru o perioadă de 30 zile, mitingurile și demonstrațiile vor putea fi organizate cu participarea a cel mult 100 de persoane și doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Accesul persoanelor, cu excepția angajaților, în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar celor care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
 • Prevederile se aplică și pentru operatorii economici care funcționează în clădiri cu birouri private în care își desfășoară activitatea cel puțin 50 de persoane simultan.
 • De la această obligație referitoare la accesul controlat sunt exceptate activitățile religioase precum și cele din unitățile de alimentație publică în care doar se comercializează produsele alimentare și băuturile alcoolice sau nealcoolice dispuse în afara centrelor comerciale, târgurile, bâlciurile și talciocurile.
 • Obligația de vaccinarea sau trecere prin boală impusă pentru participarea la activitățile și evenimentele menționate sau pentru acces în incinta centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate nu se aplică copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani dacă sunt însoțiți de un adult vaccinat sau trecut prin boală.

Ce este certificatul verde COVIDCertificatul digital COVID atestă îndeplinirea uneia din următoarele condiții:
 • a) vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete;
 • b) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
 • c) rezultat negativ certificat al unui test RT-PCR sau al unui test antigen rapid, pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.


Cum poate fi obținut certificatul verde COVIDCertificatul verde COVID poate fi descărcat pe https://certificat-covid.gov.ro/.Persoanele care pot obține certificatul digital sunt:

 • cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România;
 • cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă;
 • cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora;
 • cele care au trecut prin boală (pe teritoriul României), dacă nu au trecut 180 de zile de la obținerea primului rezultat pozitiv la testare;
 • cele care au obținut rezultat negativ la testarea PCR în ultimele 72 de ore (pe teritoriul României);
 • cele care au obținut rezultat negativ la testul antigen rapid în ultimele 24 de ore (pe teritoriul României).
Important de știut:
 • Certificatul verde COVID este gratuit.
 • În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
 • Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
 • În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
 • Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
 • Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, funcționează un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
Certificatul verde COVID a intrat în vigoare din 1 iulie, pentru călătoriile în statele Uniunii Europene.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16785 vizualizari

 • 0 (14 voturi)    
  Certificatul Covid este de fapt ID2020. (Luni, 25 octombrie 2021, 8:33)

  Idiotul_fUtil [utilizator]

  De ce i se mai zice si certificat "verde"?
  Ce legatura are covid-ul cu culoarea verde?
  Bai nene dar voi chiar ne luati de prosti??
 • +5 (11 voturi)    
  foarte bine (Luni, 25 octombrie 2021, 8:52)

  Gogu_cel_viteaz [utilizator]

  hai si cu scorul social!!!
 • +2 (18 voturi)    
  Steaua Galbena, Ahnen kennkarte sau Nazi Pass (Luni, 25 octombrie 2021, 8:55)

  xolv [utilizator]

  deine Papiere, schnell!!!
 • +4 (6 voturi)    
  o doza? (Luni, 25 octombrie 2021, 9:19)

  gigiferos [utilizator]

  Sigur da certificat si cu o doza? eu am facut prima acum o saptamana si mereu da eroare la verificare ca e necesara schema completa
  • +1 (1 vot)    
   Doar daca (Luni, 25 octombrie 2021, 10:29)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui gigiferos

   Ai făcut cu Johnson care este o singura doza.
  • 0 (0 voturi)    
   e vorba (Luni, 25 octombrie 2021, 10:36)

   Vecin [utilizator] i-a raspuns lui gigiferos

   de cei care au facut o doza in Romania si cealalta in strainatate
 • -2 (24 voturi)    
  Aceste reguli incalca Constitutia! (Luni, 25 octombrie 2021, 9:35)

  Gryphus [utilizator]

  - si vaccinatii covid sunt purtatori si transmitatori de covid deci de ce ar avea ei voie sa iasa din casa dupa 10 si cei nevaccinati nu?

  e evident o ingradire a drepturilor si libertatilor prin HG adica o incalcare a Constitutiei si in al doilea rannd e o discriminare fara sens, iar discriminarea e PENALA
  • -4 (10 voturi)    
   Curat murdar coane Fanica! (Luni, 25 octombrie 2021, 10:32)

   feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   Du-te și te vaccinează nu mai pierde timpul cu întrebări tâmpite. Faptul ca mori de Covid nu este o "ingradire a drepturilor si libertatilor" ?
   • +3 (9 voturi)    
    Amice (Luni, 25 octombrie 2021, 11:55)

    Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

    Un vaccinat purtator al infectiei este la fel de periculos ca unul nevaccinat purtator, fiind amandoi infectiosi. Ceea ce spui tu este ca doi soferi beti turta sunt tratati diferit dpdv legal pentru ca unul are o hartie roz care ii da dreptul legal de a conduce.

    Dpdv al TAU ca PERSOANA, protectia e oferita de VACCIN, pe care ti-l recomand cu mult drag sa il faci.

    Din punct de vedere al societatii in care traiesti, protectia ta este data de TEST NEGATIV, adica nu esti un pericol pt ceilalti.

    Vaccinul tau protejaza societatea indirect prin 2 moduri:

    1. Probabilistic nu vei ocupa un pat de spital. Dar nu e nici o garantie.

    2. Probabilistic vei face o forma mai usoara care iti va permite intoarcerea in campul muncii mai rapid.

    Atat.
    • -2 (4 voturi)    
     Esti beat monser. (Luni, 25 octombrie 2021, 13:24)

     feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Aeroporcul

     Daca sunt prinși doi beți la volan și unul are carnet si unul nu ala fără carnet are automat dosar penal.
     Degeaba va chinuiți nu aveți argumente.
     Vaccinarea te apara de doua ori: odată pe tine ca individ ca riști de 10 ori mai puțin si a doua oara in clipa când ai pete 70% vaccinați ca atunci probabilitatea de infecție scade la nivel global de 10 ori. De-aia tarile masiv vaccinate care au trecut deja prin valul 4 au cazuri mai puține și morți mai putini decât noi. Nu-ți trebuie facultate sa înțelegi valorile: România pe primul loc la numărul de morți în ultima săptămână cu 136 vaccinarea la 30 %. UK are 13 morți . Vaccinare 67%. Vezi trendul? Exact de 10 ori mai puțin. Si aia au aglomerări urbane mult mai mari ca ale noastre. Doar Londra e cat jumate din România.
     In clipa de fata vaccinarea ne ajuta prea puțin. Pana nu ajungem la 70 % suntem de fapt singuri în fata virusului. Dar asta e problema smecherilor din România: li se rupe de societate, toți doar pentru ei. Daca mâine am fi atacați de o armata străină de 200 000 de soldați ne-ar cucerii în trei zile, ca nimeni nu s-ar înrola sa lupte. Nu merge sa stai si sa aștepți sa facă alții totul și tu doar para mălăiață.
     Nu mai existam ca societate.
     • +2 (4 voturi)    
      =)) (Luni, 25 octombrie 2021, 14:19)

      Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

      1) Ce este un sofer? Eu stiu ca sofer este cel care ARE DREPTUL de a conduce un vehicul motorizat conform cu legile. Doar in imaginatia ta un sofer poate fi fara carnet, caci banuiesc ca tu ai cunoscut si medici fara examene date, profesori fara atestat si ingineri fara studii sau examinari.

      Daca voiai sa spui ca nu are carnetul la el, nu ti se deschide automat dosar penal daca nu ai carnetul la tine.

      2) Ia intreaba in Israel cum e cu infectiile dupa 70% din populatie vaccinata.

      3) 70% vaccinati se refera la intreaga populatie sau doar la cei eligibili? Daca ne referim la intreaga populatie, e cam greu, intrucat multi copii nu pot fi vaccinati.

      4) Tot comentariul tau se refera la VACCINARE si RASPANDIRE. Ei bine, te voi surprinde sa iti spun ca o hartie nu nu are nici o importanta in transmiterea bolii. Au insa INFECTIA si VACCINUL. Eu unul am comentat absurditatea HARTIEI si MASURILOR. Un nevaccinat neinfectios nu are cum sa iti transmita boala in timp ce un vaccinat infectios ARE. CU SAU FARA HARTIE.
      • -1 (3 voturi)    
       Firul in patru (Luni, 25 octombrie 2021, 15:05)

       feroviarul123 [utilizator] i-a raspuns lui Aeroporcul

       In România sunt foarte multi șoferi fără carnet. Practic un sfert din cazurile de accidente sau beat la volan vin cu "avea permisul suspendat" sau fără permis etc.
       https://www.digi24.ro/eticheta/sofer-fara-permis
       24 de rezultate.

       Israel :4,31 fata de noi cu 136. Nu înțeleg ce vroiai sa demonstrezi ? Sau esti partidist si vii cu creșterea negativa? Toate tarile masiv vaccinate deja se relaxează si au foarte putini morti. Pentru ca de 10 ori se aplica la mult mai multi.
       3. Prarerea ta pleaca de la o premisa falsa si anume ca vaccinul nu te ajuta si este o simpla hartie. Repet poate înțelegi: Vaccinul te protejează si reduce la 10 % posibilitatea de infectare. Deci cei cu hârtie la mana sunt de 10 ori mai putini susceptibili sa fie infectați și sa transmită virusul. Lucru dovedit de tarile vaccinate. Faptul ca ești nevaccinat nu înseamnă automat ca ești curat. De aia pe tine te baga la cutie și pe mine nu. Ca șansele ca tu sa fii raspandac sunt de 10 ori mai mari. Plus ca eu mi-am făcut datoria fata de societate. Tu nu. Dar vrei tratament egal. De ce? Oportuniștii și fripturiștii vor întotdeauna sa se bage în fata. Ei bine de data asta nu.
       • 0 (2 voturi)    
        Nu exista sofer fara carnet (Luni, 25 octombrie 2021, 16:25)

        Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

        Exact asa cum nu exista inginer sau doctor fara diploma. Si nu exista nici pilot fara brevet. Indiferent ce vei gasi scris in articole prin presa. Cand ai brevet, devii pilot. Cand ai permis, devii sofer.

        Tu oferi ca sursa de definitie un articol de ziar. Eu iti ofer un dictionar: ȘOFÉR, șoferi, s. m. Persoană calificată pentru a conduce un autovehicul. – Din fr. chauffeur.

        In rest numai de bine.
     • +3 (5 voturi)    
      Si inca ceva (Luni, 25 octombrie 2021, 14:22)

      Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui feroviarul123

      "Nu mai exitam ca societate." porneste si de la invrajbirea dintre oameni indusa de "guvernul meu", invrajbire bazata pe tratamentul discriminatoriu dintre oameni. Discriminatoriu? Da: un vaccinat infectios POATE iesi pe strada dupa ora 22, un om sanatos nevaccinat NU.
    • +2 (2 voturi)    
     ai picat in plasa... (Luni, 25 octombrie 2021, 14:20)

     Gogu_cel_viteaz [utilizator] i-a raspuns lui Aeroporcul

     cine mai crede ca certificatul are vreo treaba cu boala fie are IQ-ul sosocilor fie e propagandist platit.
     Discutia asta nu trebuie sa implice vaccinul.
     • +1 (3 voturi)    
      In plus (Luni, 25 octombrie 2021, 14:52)

      Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui Gogu_cel_viteaz

      Un om nu poate fi impiedicat sa moara dintr-o cauza sau alta, ca rezultat direct al actiunilor sale. Da, oricat de surprinzator este, daca vrei sa mori intr-un accident rutier, POTI trage de volan brusc si intra sub camionul de langa tine pe autostrada. Si da, POTI ignora semnalele barierei si muri lovit de tren.

      Exact asa un ignorant POATE muri de COVID. Este un rezultat direct al actiunilor sale si statul nu are cum sa faca nimic. Daca asculti de la cineva ca semnalele barierei la trecerea de nivel sunt doar simple decoratiuni, este strict treaba ta. Si da, daca o mierlesti intr-un accident rutier influentezi si viata altora pana se termina strangerea probelor, curatarea si reparatiile. Deci actiunile noastre se rasfrang asupra celor din jur. La fel ca la COVID.

      Cu toate acestea, statul nu iti cere nici un atestat ca sa treci linia de tren, cum ca ai fost testat si intelegi semnificatia semnalelor si barierelor. Statul se bazeaza pe EDUCATIA SI INTELEGEREA TA. Pe scurt: de viata TA raspunzi TU.

      Si mai e ceva: NU POTI FORTA pe cineva sa faca ceva care incepe cu o declaratie pe proprie raspundere ca intelegi si iti asumi consecintele. EXACT asta faci la vaccin. Sa fie clar: M-AM VACCINAT si voi face si doza 3, promit. Dar o fac pentru ca asa vreau. Este imoral si ilegal ca statul sa ma oblige sa fac asta. Ce face statul este sa educe si sa lase oamenii sa ia decizii. Iar daca a esuat in a face asta, sa isi asume esecul. Din cate vad, nimeni din conducere nu a demisionat si si-a asumat aceste esec. Din contra, si acum tot la butoane e.
      • +2 (2 voturi)    
       in mare parte sunt de acord cu tine (Luni, 25 octombrie 2021, 16:38)

       Gogu_cel_viteaz [utilizator] i-a raspuns lui Aeroporcul

       dar nu vreau sa ne pierdem in detalii. Exact asta incearca sa faca cei ce militeaza pentru implementarea acestui sistem dependent de certificatul verde (promoveaza dezbinarea societatii si deviaza discutia catre tot felul de subiecte ridicole sau care nu sunt relevante). Vaccinati sau nevaccinati, toti ar trebui sa fim impotriva unei masuri atat de periculoase pentru o societate ce se declara democrata si ce are la baza libertatea individului.
       Campania dezastruasa de promovare a vaccinului se datoreaza incompetentei coruptilor care ne conduc. Pentru mine e inadmisibil cum de atata lume e dispusa sa le permita acestor profitori lipsiti de orice busola morala sa dicteze cine are si cine nu are dreptul sa isi cumpere chiloti dintr-un magazin vestimentar.
       • 0 (2 voturi)    
        Tocmai pentru ca nu vreau sa ma pierd (Luni, 25 octombrie 2021, 17:56)

        Aeroporcul [utilizator] i-a raspuns lui Gogu_cel_viteaz

        In detalii spun: neinfectios = liber sa circule ; infectios = carantinat. Simplu si la obiect.

        Singurul detaliu este cum vrei sa il consideri by default pe vaccinat: ca neinfectios sau ca potential infectios (si sa ii ceri test). Dar cred ca guvernantii iau bani destui sa ca raspunda la aceasta intrebare si bineinteles cu o justificare pertinenta.

        PS: toata viata m-am straduit sa vad esentialul si nu zgomotul care il inconjoara.
        • +2 (2 voturi)    
         de acord (Luni, 25 octombrie 2021, 19:22)

         Gogu_cel_viteaz [utilizator] i-a raspuns lui Aeroporcul

         pei asta va fi argumentul folosit in viitor pentru pastrarea certificatului verde indiferent de rata de vaccinare: "este clar ca si cei vaccinati se pot imbolnavi; este clar ca si ei raspandesc virusul; este necesara testarea si pastrarea certificatului verde pentru a face dovada ca un individ nu este infectat"


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by