Un protest împotriva noilor restricţii care vor intra în vigoare începând de luni are loc, duminică seară, în centrul Capitalei.

Protest impotriva masurilor anti-CovidFoto: Facebook/ Acţiune pentru Naţiune

Manifestanţii, care poartă pancarte şi flutură steaguri tricolore, s-au adunat la Universitate, după care au pornit în marş spre Ministerul Sănătăţii, unde au staţionat mai multe minute, iar apoi şi-au continuat marşul spre Guvern, relatează Agerpres.

„Este un protest declarat în prealabil. Este început la Universitate şi cu marş către Ministerul Sănătăţii. Organizatorul a declarat 100 de persoane participante. Nu sunt incidente până la momentul acesta. Nu avem o estimare cu privire la numărul de participanţi pentru că nu avem atribuţii în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, căpitan Alexandru Iacob.

Protestul, intitulat „Libertate fără Certificate!”, e organizat de mișcarea "Acţiune pentru Naţiune".

Ce au susținut participanții la protest:

  • „Certificatul verde este libertate la cartelă. Libertatea la cartelă este furtul vieții dvs, cu fiecare oră de carantină, fiecare magazin în care n-aveți voie să intrați, fiecare activitate socială la care vi se interzice să luați parte...”
  • Scandare: Fără pașapoarte! Avem imunitate!
  • „Ce le cerem? Tratamente, care trebuie și pentru vaccinați și pentru nevaccinați.”
  • Scandare: Vrem tratamente, vrem tratamente!
  • „Ei vor să ne testeze numai pe noi nevaccinații. Chiar dacă vaccinatul se poate infecta și poate transmite în egală măsură. I-aș fi crezut dacă în acel certificat verde ar fi pus și analiză de anticorpi.”
  • „Cine sunt cei mai mobili? Vaccinații. Ei sunt superspreaderii. Și atunci de ce trebui să fiu eu discriminat, în contra articolelor din Constituție? Nu au voie să încalce Constituția.”
  • Scandare: Constituția e soluția! Constituția e soluția!