Patriarhia Română anunță că, în contextul situației dramatice cu care se confruntă spitalele din Capitală, copleșite de numărul de decese provocate de Covid-19, Arhiepiscopia Bucureștilor va pune la dispoziție spații pentru păstrarea temporară a trupurilor celor decedați.

CimitirFoto: Basilica.ro

„Ca urmare a escaladării situației dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt tratați bolnavii de Covid-19 din București și morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedați au devenit insuficiente, Arhiepiscopia Bucureștilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor și pune la dispoziție capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere și capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate”, se arată într-un comunicat difuzat sâmbătă seară de Patriarhie.

Biserica își exprimă totodată „solidaritatea cu instituțiile și autoritățile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situație provocată până acum de pandemie și apreciază efortul medicilor și al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieții pacienților grav bolnavi”.

Conform datelor transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 437 de decese asociate infectării cu coronavirus, plus alte 9 decese anterioare. De asemenea, 1.854 de persoane cu Covid-19 sunt internate la ATI.