Nicolae Ciucă, noua propunere de premier a lui Klaus Iohannis, susținea în 2018 după ”sfânta” demnitate de șef al Statului Major, nu va mai face altceva și nu va intra în politică. Afirmațiile au fost făcute atunci într-un interviu pentru Radio România Actualități, însă declarația-cheie a dispărut de ieri până astăzi din articolul respectiv de pe site-ul RRA, la fel și numele autorului, devenit ulterior consilier al lui Ciucă la MApN.

Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului MajorFoto: MApN

Declarația din iunie 2018, apare însă în copia paginii web, păstrată de Google Cache.

"Consider atât de sfântă onoarea şi demnitatea de a fi fost şeful Statului Major al Apărării încât, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odată ce ai fost şeful Statului Major al Apărării.

Reprezintă demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider că nu trebuie să fie în niciun fel umbrită această poziţie de activitatea în alt domeniu.

Nu voi face politică. Voi face tot ceea ce îmi stă în putere şi îmi va îngădui viitorul să sprijin această instituţie. Dar nu dintr-o funcţie publică", spunea atunci Nicolae Ciucă.

Declarația-cheie a fost între timp extrasă din articol, unde, la final au rămas doar cele două puncte de dinainte de ea:

Înainte...

...și după

Autorul interviului a ajuns apoi consilierul ministrului Ciucă

Din articolul cu interviul a dispărut și numele autorului, Radu Dobrițoiu, ulterior consilier la Ministerul Apărării Naționale în mandatul lui Nicolae Ciucă.

Dobrițoiu a fost jurnalist, realizator de emisiuni la Radio România Actualități și membru în Comitetul Director al RRA, în mandatul lui Ovidiu Miculescu, șeful numit de PSD la Radioul public,scrie Libertatea.

Potrivit sursei citate, generalul Ciucă și-a luat consilier la minister pe ziaristul care a contribuit, la Radio România, la crearea legendei de luptător a premierului desemnat.

Dobrițoiu a spus că pe cei doi îi leagă „o prietenie veche de peste 20 de ani”.