​Credeţi că ar trebui sancţionaţi penal cei care lansează informaţii false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator şi moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR o lansează luni, pe 25 octombrie, de la ora 21.00.

Referendum TVRFoto: TVR

Referendum este o producție TVR, în parteneriat cu HotNews.ro.

  • Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.

Vin în platoul TVR să-şi susţină ferm opiniile pe acest subiect Daniel Coriu, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Bogdan Pîrlog, procuror, copreşedinte Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie, Marian Voicu, jurnalist, realizator al emisiunii „Breaking Fake News” de la TVR 1, Mircea Toma, membru CNA, activist pentru drepturile omului, Gheorghe Piperea, avocat, respectiv Bogdan Manolea, expert digitalizare şi legislaţie.

Telespectatorii sunt invitaţi să posteze comentarii şi să adreseze întrebări pe stiri.tvr.ro hotnews.ro, unde, începând de luni, de la ora 21.00, vor putea şi vota DA sau NU, ca răspuns la întrebarea ediţiei. Evoluţia votului va fi prezentată în timpul emisiunii, iar rezultatul final îl aflăm, ca de obicei, în următoarea întâlnire cu „Referendum”.

Sondajul demarat în ediţia precedentă, referitor la şcoala în pandemie, continuă încă atât pe stiriletvr.ro, cât şi pe platforma partenerului media hotnews.ro, iar rezultatul va fi anunţat luni seară, când Mihai Rădulescu va face cunoscut telespectatorilor şi ce urmează să se întâmple cu voturile exprimate de participanţii la „Referendum”.

„Referendum” e una dintre noile producţii din grila de toamnă a TVR 1, în care o temă de actualitate este susţinută cu argumente de două tabere cu opinii contrare şi la care telespectatorii participă activ, acordându-şi votul pentru una sau cealaltă dintre echipe. Realizator şi gazdă, Mihai Rădulescu, moderator cu experienţă, intervine pentru a asigura echilibrul confruntării. „Referendum” se vede în fiecare seară de luni, de la ora 21.00, la TVR 1, în direct. Românii din afara graniţelor sunt şi ei invitaţi la vot: emisiunea se difuzează simultan şi la TVR Moldova, iar de la ora 22.50, tot luni, la TVR Internaţional.